Valencia Notícies

Oltra, convençuda que amb la negociació d'esmenes "eixirà el millor pressupost de la Generalitat en la seua història"

Així ho ha manifestat després de presidir l'acte d'obertura del Consell Interterritorial d'Internacionalització, en ser preguntada per les declaracions del portaveu del grup parlamentari Podemos-Podem, Antonio Estañ, que ha advertit que si no hi ha acord en pressupostos s'haurà de replantejar el Pacte del Botànic.

Sobre este tema, Oltra ha recordat que este mateix dilluns es va acabar el termini d'esmenes als Pressupostos pel que s'està "iniciant ara la fase de negociació" i creu que "hi haurà un pacte ampli i satisfactori per a totes les parts".

De fet, s'ha mostrat "convençuda que del diàleg i la negociació de les esmenes eixirà el millor pressupost de la Generalitat Valenciana en la seua història".

En qualsevol cas, ha explicat que el Pacte del Botànic es va revisar al gener d'enguany però qualsevol dels integrants del mateix pot demanar la seua revisió si així ho considera "i si consideren que s'han d'incloure objectius dins sempre seran benvinguts".

En este punt, preguntada sobre l'"escull" que suposa la taxa turística en la negociació dels pressuposats -iniciativa que recolzen Compromís i Podem enfront del PSPV- i sobre si des de Compromís estan "mediant" perquè el PSPV s'assente a dialogar, Oltra ha dit estar "convençuda que 40 milions en un Pressupost no poden anul·lar 20.000 milions del seu conjunt" pel que seguiran "parlant, dialogant i buscant vies d'acord i estic segura que trobarem", ha conclòs.