Valencia Notícies

El Consell Rector de la CVMC aprova dos magazíns de televisió, un concurs i dos paquets de programes infantils

Consell Rector de la CVMC
À PUNT

Segons ha informat la CVMC en un comunicat, la proposta triada per al magazín matinal és la formada per la UTE de les productores Mecomlys, Lavinia i Factoría, de 130 programes de 210 minuts.

El magazín fa una "clara aposta" de televisió en directe que "vertebra el territori i que dóna veu al poble valencià". A més proposa abordar les temàtiques en profunditat i amb afany divulgatiu. En este sentit és el millor projecte presentat a la crida.

D'altra banda, la proposta de Mediterrani Media i Secuoya és la triada per al magazín de TV a la vesprada. La proposta, que inclou 130 programes de 240 minuts, s'ajusta als criteris especificats en la crida, entre els quals: presència en tot el territori mitjançant connexions en directe amb diferents tipus de continguts, una taula de debat, reportatges, entrevistes, tertúlia, humor i seccions relacionades amb la cultura, la societat, les festes, la música i l'autopromoció. El projecte incideix sobretot en l'enfocament humà dels continguts, fugint dels vessants més informatius o institucionals.

En la mateixa crida, el passat 19 de setembre, es demanaven propostes per a un concurs. El Consell Rector hui ha aprovat la proposta de Desmesura Films-VITV, una proposta de 130 programes de 35 minuts. La idoneïtat d'este concurs de preguntes i respostes vé donada per "una escaleta i una mecànica molt senzilles, que fan que el format siga molt accessible per a qualsevol tipus de públic". És una adaptació d'un format nacional, només estrenat en cadenes autonòmiques.

Cal destacar que les diferents proves que componen el format combinen entreteniment i cultura. El concurs combinarà les qüestions de caràcter general amb una presència molt important de preguntes de proximitat amb l'objectiu de promoure la difusió de la cultura pròpia i la riquesa mediambiental de la Comunitat Valenciana.

Finalment, el Consell Rector també ha aprovat compres de producció aliena. S'ha aprovat un primer paquet amb una oferta molt variada i que engloba tots els públics infantils. A més, han acceptat un segon paquet, que prové de FORTA, de 14 sèries d'animació infantil.

El Consell Rector, igualment, ha validat la proposta dels programes amb els quals s'iniciarà la ràdio.