Valencia Notícies

Els termòmetres tornen a superar els 25ºC a la fi de novembre a València 34 anys després

Temperatura aconseguida en l'observatori de València
AEMET

La ciutat de València ha anotat este dijous un rècord de temperatures màximes, inusual per a la mitat de la tardor, amb fins a 25,2 graus en els termòmetres de l'observatori local. Cal remuntar-se a 1983 per a trobar en la capital un valor tan acusat a la fi d'un mes de novembre: 25,4 graus. No obstant açò, els rècords els han registrat Xàbia (Alacant) i Xàtiva (València), on el mercuri ha arribat a primera hora de la vesprada a 26,2 i 25,3 graus, respectivament, destaca l'Agència de Meteorologia (Aemet) en el seu compte de Twitter amb dades fins a les 16.30 hores.

La pujada tèrmica s'ha notat especialment en estes províncies, com mostren els valors registrats en les dos capitals: 25,2 graus a València i 24,1 a Alacant, a més d'en les localitats valencianes d'Ontinyent i Llíria (25 i 24,9 graus, respectivament). Castelló de la Plana s'ha quedat per davall, amb 20,1 graus.

L'augment de les màximes no ha impedit que els municipis de l'interior hagen tornat a baixar dels zero graus durant la matinada i a primera hora del dia. Villena (Alacant) ha anotat el rècord de les mínimes amb -2,8 graus passades les set del matí, seguit dels -2,4 graus de Jalance (València), els -2,1 d'Ademús o els -0,9 del Pinós (Alacant).

La província de Castelló sí ha protagonitzat les ratxes de vent més fortes de la jornada, amb intervals de fins a 43 quilòmetres per hora a Vilafranca del Cid, 36 a Montanejos i 31 a la Pobla de Benifassà-Fredes.

Vent inusualment fluix

A pesar d'açò, l'Agència de Meteorologia ha destacat que la velocitat mitjana diària de la setmana del 15 al 22 de novembre s'ha situat fins a un 53 per cent per davall del valor de la mitjana 1981-2010 en el conjunt de la Comunitat Valenciana. La mitjana d'esta setmana és de cinc quilòmetres per hora i la de les últimes dècades frega els 12.