Valencia Notícies

Montón diu que l'informe d'Intervenció sobre les concessions sanitàries "posa a vegades els pèls de punta"

Montón ha indicat que eixe informe, relatiu als anys 2003 a 2012, es va plantejar per a "aclarir tots els dubtes" existents sobre la gestió de les concessions sanitàries i valida les últimes liquidacions realitzades pel departament d'Alzira a la fi de 2015, corresponents als anys 2012, amb el que Sanitat ha reprès la tramitació de les liquidacions pendents amb el conjunt dels departaments sota concessió, que suposen 300 milions que les empreses "han deixat de pagar a l'administració".

Ha explicat que després de 19 anys de model al desembre de 2015 l'informe de fiscalització de la Sindicatura de Comptes assenyalava que hi havia 26 liquidacions pendents. "Estem recuperant els diners dels valencians i posant els comptes en ordre", ha dit, enfront de l'"opacitat" anterior.

L'actual Consell, ha dit, ha creat una Direcció general d'Alta Inspecció per a coordinar les concessions i ha indicat que s'han pogut posar de manifest "pràctiques de doble facturació a l'administració en urgències" i "s'han establit comissions mixtes en òrgans reals de seguiment de contracte i correcte compliment de les obligacions, alguna cosa que no agrada a les concessions que boicotegen eixa celebració de reunions, i s'ha exigit el control de les inversions". "Així seguirem fins al final de la legislatura", ha dit.