Valencia Notícies

Les Corts Valencianes rebutgen retornar al Consell els pressupostos, que segueixen el tràmit parlamentari

Vicent Soler
INMA CABALLER/CORTS VALENCIANES

En concret, Cs presentava una esmena a la totalitat dels Pressupostos per la seua "falta de credibilitat i rigor" i la del PP considerava que es tracta d'uns comptes "fictícis, irreals, inviables i poc fiables". No obstant açò, i en ser rebutjades les dos iniciatives, el projecte de llei de pressupostos ha començat la seua marxa parlamentària. Està previst que la votació definitiva dels comptes del pròxim exercici tinga lloc els dies 19, 20 i 21 de desembre.

"L'ESPERIT DEL BOTÀNIC"

En la seua intervenció, el conseller d'Hisenda i Model Econòmic, Vicent Soler, ha defès que els comptes segueixen l'esperit del Botànic. "Els pressupostos són una ferramenta fonamental per a fer realitat els desitjos i anhels que es van plasmar en el Botànic. No oblidem d'on venim i qual era la realitat de gestió dels govern de la dreta i no tornem a eixe passat de corrupció, corrupció i decadència", ha indicat per a demanar el vot a favor dels comptes.

En el torn de defensa de l'esmena del PP, el diputat 'popular' Rubén Ibañez ha indicat que són els últims pressupostos que se'n van a executar íntegres perquè el que ha considerat que és "l'inici de la fi d'un llarg malson per a tots els valencians" i d'un "enorme fracàs estrepitós".

Des del PSPV, el diputat José Muñoz, ha criticat les "fal·làcies" que es "repeteixen anys després d'anys". "Diuen que la despesa social és menor que anys anteriors, però mirant les xifres per dalt i per baix les xifres són clares i gastem més", ha defès Muñoz per a assenyalar que tots els indicadors de grau d'execució són "positius". "El Consell recupera i blinda drets que vostés laminaren", ha apuntat.

Per part de Cs, Antonio Woodward ha indicat que els 1.325 milions reivindicatiu no rigorós tornar a incloure en els comptes perquè això va atraure "més retallada i frustració" i suposarà que les prestacions socials no es puguen complir com s'indica en la partides de despesa. En canvi, per a la diputada de Compromís, Mireia Mollà, no només responen el canvi polític, sinó que "posen cara, ulls i noms a les persones i consoliden drets".

Des de Podem, David Torres ha mostrat el seu desacord amb alguns aspectes dels comptes com l'"abús en les línies nominatives" o el finançament que es dóna a Air Nostrum per a renovar la seua flota perquè considera que "cal avançar en algunes qüestions per a donar compliment Botànic i aprofundir en polítiques socials". Així, i encara que ha assenyalat que no estan d'acord amb els termes del pressupost i segueixen sense donar-los el seu suport, no creu que una esmena a la totalitat siga la "millor ferramenta" perquè "no és bo que el pressupost es prorrogue".

loading...