Valencia Notícies

Alzira diu "ja n'hi ha prou" després de la mort de la xiqueta degollada

Efectivos de los servicios funerarios trasladan los restos mortales de la niña de dos años degollada por su padre en Alzira.
Juan Carlos Cárdenas / EFE

L'alcalde d'Alzira (València), Diego Gómez, ha llançat un missatge de "ja n'hi ha prou" després de la mort de la xiqueta de dos anys degollada presumptament pel seu pare en la localitat i ha demanat seguir amb la "lluita i la denúncia". Gómez s'ha pronunciat en estos termes en declaracions als mitjans de comunicació després de mantindre una trobada a Alzira amb representants de l'Ajuntament i del Govern valencià després de la mort d'esta menor ahir en el municipi. El pare, que després del succés es va llançar des del balcó d'un segon pis, està detingut.

"És un moment difícil i dur per a qualsevol representant públic, per a un alcalde", ha afirmat Gómez, qui ha expressat el sentiment de "dolor" i "repulsa" del consistori -que ha declarat un dia de dol- per la mort d'esta xiqueta. "És una violència que s'emmarca en la violència més dolorosa que pot existir dins d'esta xacra, la situació de violència contra les dones", ha dit. La Policia investiga sobre este tema si l'home va poder actuar així per venjança a la mare.

Gómez ha lamentat que en esta ocasió "l'esclavó es trenca per la part més feble, que són els xiquets, i esta és la nostra preocupació, la preocupació que hui commou a tota la ciutat d'Alzira i a tot el país", ha postil·lat. El primer edil ha llançat un missatge de "ja n'hi ha prou" i ha demanat ser capaços de denunciar les situacions, de crear estructures, no solament polítiques sinó socials, educatives, judicials i policials "perquè este pacte contra la violència de gènere puga ser efectiu tant a la Comunitat com en tot el país", ha reclamat.

"No hi havia cap denúncia policial"

"El missatge des d'Alzira a tota Espanya és de lluita, de denúncia i sobretot de tristesa perquè els fets ocorreguts ahir en la ciutat no haurien de repetir-se mai més", ha demanat. Preguntat per si té constàncies l'Ajuntament de denúncies prèvies entre la parella o algun tipus de problema, l'alcalde ha informat que en la Policia Local i en els Serveis Socials no hi havia cap denúncia ni complicació.

Es tracta d'una parella de nacionalitat romanesa que es va traslladar fa més d'un any a Alzira i es va empadronar, ha afirmat, per a agregar que a l'abril de 2016 van rebre una atenció "puntual" per a un tema de vivenda. "Però no hi havia cap denúncia policial ni atenció directa a la família", ha insistit. La mare es troba en estos moments protegida en un entorn familiar i des dels Serveis Socials de l'Ajuntament i des de la Conselleria "es posaran en contacte amb la família per a ajudes", ha afirmat el primer edil.

loading...