Valencia Notícies

Els tallers provisionals de la línia T2 de Metrovalencia estaran en l'avinguda Amado Granell

La plataforma reservada para la línea 10 de Metrovalencia a la altura de la futura parada de la Ciudad de las Artes y las Ciencias.
20MINUTOS

El futur de la línia T2 de Metrovalencia, paralitzada des de 2011 per la falta de liquiditat de l'anterior Consell del PP, comença a aclarir-se. Una de les incògnites que quedava per desvetlar, la ubicació dels tallers que serviran per a albergar i mantenir els tramvies, ja es coneix.

La Generalitat i l'Ajuntament de València han acordat que els tallers provisionals de la T2 de Metrovalencia, les obres de la qual es reactivaran en 2019 gràcies a l'aportació de fons europeus i del Consell, estaran situats en l'avinguda Amado Granell (antiga avinguda del General Urrutia), en els terrenys municipals situats al costat del Poliesportiu de Quatre Carreres.

Aquestes instal·lacions, d'uns 6.000 metres quadrats de superfície, serviran per a albergar i mantenir els ferrocarrils que presten servei en la primera fase del projecte, segons han informat fonts del Consell. El traçat de la T2 està desconnectat de la resta de la xarxa tramviària de Metrovalencia, per la qual cosa és imprescindible construir uns tallers provisionals.

El director general d'Obres Públiques, Transport i Mobilitat, Carlos Domingo, acompanyat pel director gerent de Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana (FGV), Juan Andrés Sánchez Jordán, s'ha reunit aquest dijous amb el regidor d'Urbanisme, Vicent Sarrià, i el regidor de Mobilitat, Giuseppe Grezzi, per a estudiar les alternatives del traçat de la línia i ubicació dels tallers provisionals de la T2 de Metrovalencia.

En la reunió també s'ha acordat que l'estació de Germans Maristes serà en superfície i el traçat discorrerà en superfície al llarg de l'avinguda Amado Granell fins a la finalització de la línia a Natzaret.

A més, des de FGV s'ha anunciat que l'empresa pública licitarà en breu la redacció dels projectes tant de la primera fase, des del carrer Alacant fins a l'Oceanogràfic, com de la segona fase fins a Natzaret. En 2018 es completaran els tràmits necessaris que permetran iniciar les obres de la primera fase en 2019.