Valencia Notícies

La sèrie digital valenciana 'Todos queríamos matar al presidente', premiada en el festival Seriesland

Entrega de premis en el Seriesland de Bilbao
TODOS QUERÍAMOS MATAR AL PRESIDENTE/PRODUCTORA

La sèrie digital valenciana 'Todos queríamos matar al presidente' s'ha alçat amb l'Unstoppable AMETS del Bilbao Seriesland i els premis especials del jurat de Buenos Aires i Sicília, han anunciat els responsables de la producció a través d'un comunicat. "'Unstoppable Amets' és un premi molt especial", afirma la directora i guionista del projecte guardonat, Ana Ramón Rubio, que "es reserva per a les sèries més addictives, aquelles que no pots deixar de veure episodi després d'episodi, així que quan fas una comèdia amb tints de thriller és un premi que et satisfà el doble".

Rodada íntegrament en la província de València, 'Todos queríamos matar al presidente' és una producció independent protagonitzada per Ana Caldas (After Party, Centro Médico) i Jaime Reynolds (Marica tú, Desde el cielo te digo). Conta la història d'un grup de treballadors de cátering que reben la inesperada visita de Martínez d'Ochoa (Joan Manuel Gurillo), president d'un govern corrupte i odiat per la societat, i a qui bromegen amb enverinar.

El jurat, format per l'humorista Ángel Martín, l'actor Javier Antón, el director de cinema Paul Urkiko, la Productora Nuria Martínez i la Directora del Wendie Webfest Nina Heinrich ha entregat el palmarés este divendres 27 d'octubre. La sèrie s'ha alçat, a més, amb dos dels guardons especials que concedeixen els jurats del circuit internacional de webseries: els premis especials de Buenos Aires Web Fest, primer i únic festival del format en l'Argentina i Sicily Web Fest, el primer d'Itàlia.

Brasil, el Regne Unit i els Estats Units, pròxims destins

"Anar a presentar la sèrie a l'Argentina i a Itàlia este 2018 va a ser un autèntic placer", segueix la directora. "De moment, tenim moltes cites per a estrenar la sèrie en països com el Brasil, el Regne Unit i els Estats Units i la veritat és que ens encanta que 'Todos queríamos matar al presidente' s'estiga convertint en una websèrie viatgera. Ens estem donant compte ara del verdaderament internacional que és la història que hem explicat".

Més de 80 websèries de tots els punts del planeta competeixen en les seccions oficials del festival, on a més hi ha una secció especial per a les sèries web de producció basca. Així, 'Todos queríamos matar al presidente' s'ha convertit en l'única websèrie de producció espanyola a alçar-se amb una estatueta en el festival més internacional d'Espanya.

La ficció es va presentar la setmana passada en el Marseille Web Fest, el festival de webseries més important d'Europa i va tindre la seua segona projecció en el Bilbao Seriesland. Durant els pròxims mesos competeix en les seccions oficials dels festivals de NYC Web Fest, South Florida Web Fest, Baltimore Web Fest, Rio de Janeiro Web Fest i Dublin Web Fest.

Circuit de festivals de Webseries

"El circuit de festivals de webseries dura fins a finals de l'any 2018, així que esperem tindre més cites on poder presentar la sèrie durant l'any que ve. Especialment, ens agradaria presentar-la en més ciutats espanyoles, i per descomptat a València, a casa", afirma Miguel Cañizares, productor del projecte.

Esta nova ficció està creada i protagonitzada pel mateix equip que va desenvolupar la webserie 'Sin Vida Propia' que va recórrer els festivals internacionals de webseries durant els anys 2014 i 2015. Ací es va alçar amb premis com a 'millor comèdia estrangera' en Los Angeles Web Series Festival, 'millor actriu de comèdia' (María Albiñana), 'millor sèrie estrangera' en Vancouver Web Fest del Canadà o el premi del públic en l''Urban Mediamakers Film Festival de Geòrgia.

"Es tracta d'una sèrie que reuneix als mateixos actors però en papers completament diferents", afirma Ana Ramón Rubio. "També el to i el ritme són diferents. 'Todos queríamos' és una comèdia molt més lenta, una sèrie que cal anar digerint a poc a poc i descobrint el problema en el qual s'estan ficant els personatges conforme avancen els episodis".