Valencia Notícies

Cs s'ofereix a pactar amb el Consell els comptes si baixen Successions i retiren ajudes a entitats "pancatalanistes"

Mari Carmen Sánchez en una imatge d'arxiu
CS

Així ho ha indicat la síndica de la formació en la cambra valenciana, Mari Carmen Sánchez, en els passadissos de les Corts qui ha mostrat la seua "preocupació" per la possibilitat que s'hagen de prorrogar els comptes del pròxim exercici perquè són "un dels punts clau per a l'estabilitat d'un govern".

"Creiem que prorrogar-los és alguna cosa que no es pot consentir perquè això significaria que no hi ha més inversió ni per a sanitat, assumptes socials, ocupació i educació que són els quatre pilars fonamentals de la nostra autonomia i la nostra comunitat", ha puntualitzat.

Per açò, ha avançat que per a "garantir i donar una estabilitat política", Cs s'ofereix al Consell per a traure avant els pressupostos però si s'accepta "la baixada de l'impost de successions i es retiren les subvencions a associacions pancatalanistes que a dia de hui reben diners" perquè eixe muntant vaja a "sanitat, educació i a la dependència".

"Tal com estan les arques de la Comunitat i tant que ens estem queixant que la sanitat, educació i assumptes socials no tenen ingressos suficients, anem a llevar-les d'eixes associacions pancatalanistes que a dia de hui creiem que no tenen cabuda a la Comunitat i anem a destinar-les íntegrament a eixes partides", ha remarcat.

"RES DESGAVELLAT"

Al seu juí, no proposen "res desgavellat", sinó que donen "un pas avant per a poder negociar amb el Consell i donar eixa estabilitat que a dia de hui el tripartit virtual no la té a causa d'eixe pas davant de Podem".

"És molt preocupant prorrogar els pressupostos i no ens ho podem permetre amb la situació financera que tenim en la Comunitat Valenciana perquè estem parlant que no rebríem més inversió i seria una irresponsabilitat tremenda i nosaltres ens oferim per a col·laborar en el cas que el Consell es veja apurat", ha subratllat.

loading...