Valencia Notícies

El Consell anticipa 44,6 milions d'euros dels pagaments directes de la PAC

Estos fons, que suposen més del 40% del total del volum d'estes ajudes, beneficiaran prop de 39.000 agricultors i ramaders de la Comunitat Valenciana, la qual cosa significa el 62% de les sol·licituds. Es tracta principalment de les línies de pagament bàsic, pagament verd, xicotets agricultors, pagament a jóvens i altres pagaments associats, ha informat la Generalitat Valenciana en un comunicat.

Estos ingressos s'efectuen en els comptes dels titulars de les explotacions els expedients de les quals estan lliures d'incidències i de situacions administratives que requereixen major atenció. Al llarg de les pròximes setmanes es continuaran efectuant pagaments fins a completar la totalitat del pressupost, pròxim a 100 milions d'euros, fins a fi del termini, el 30 de juny de 2018.

La consellera Elena Cebrián ha explicat que esta aportació econòmica permetrà disposar de liquiditat als titulars de les explotacions per a afrontar inversions en un exercici marcat per la sequera i la crisi que afecta al conjunt dels sectors productius així com la dificultat en l'accés al finançament necessari per a escometre les inversions que requereix la seua activitat.

En compliment de la normativa europea, l'import que es paga amb la bestreta correspon al 70% de les quanties màximes en cada cas. Solament a partir de l'1 de desembre es podrà abonar el 30% restant (pagament del denominat "saldo").

En 2017, l'any en què s'incrementa el llindar mínim de pagaments de 200 euros a 300 euros per a percebre ajudes, s'han presentat un total de 62.451 sol·licituds a la Comunitat Valenciana.

El total de les superfícies declarades en la Sol·licitud Única de 2017 és de 501.850 hectàrees, de les quals 105.469 hectàrees corresponen a cítrics, 63.276 hectàrees a fruita seca, 51.042 hectàrees a olivar i 41.368 hectàrees a vinya.

loading...