Valencia Notícies

Les últimes novetats en plantes, flors, paisatgisme i 'bricojardí' es donen cita en Iberflora

Iberflora abre con la oferta de 466 expositores
FERIA VALENCIA

La Fira Internacional de Planta i Flor, Paisatgisme, Tecnologia i Bricojardí, Iberflora, celebra la seua 46a edició en Fira València del 4 al 6 d'octubre. El certamen, el més important del sector verd a Espanya i un dels referents en el calendari firal internacional, mostrarà durant tres dies l'últim en planta i flor, paisatgisme, decoració exterior, bricojardí i tecnologia, amb un total de 466 empreses expositores, segons ha informat l'organització en un comunicat.

D'aquestes companyies, 330 són espanyoles i 136 són marques estrangeres procedents de 21 països, amb un pes majoritari d'empreses d'Alemanya, França, Itàlia, Regne Unit, Països Baixos i Portugal. El certamen preveu rebre fins al divendres a compradors de 12 països.

La superfície expositiva superarà els 57.500 metres quadrats, distribuïts en els pavellons 1, 2, 3 i distribuïdor del nivell 3 de Fira València. L'ocupació comercial neta ha crescut un 9% respecte a l'anterior edició, la qual cosa suposa que des de 2012, i després d'anys "molt durs per al sector", l'increment acumulat de superfície expositiva d’Iberflora se situa per sobre del 30%.

“Aposta per la sostenibilitat”

Entre les novetats que presenten els expositors destaca la "clara aposta per la sostenibilitat, amb productes fitosanitaris i fertilitzants ecològics, nous sistemes de reg, jardins i horts urbans, cobertes vegetals i jardins verticals, entre uns altres".

L'ampli programa d'activitats paral·leles inclou demostracions en viu de tècniques de grimpa, les III Jornades de Paisatgisme i Arboricultura i, en la Ronda de Floristes, l'elaboració d'una "Rosmelia geganta", una composició a partir de pètals de rosa d'aproximadament 2 metres i en forma de ram de núvia que elaboraran prop de 200 floristes durant el certamen.

Iberflora té confirmada l'assistència dels grans grups de distribució i la visita de compradors procedents de 12 països. La inauguració oficial de la mostra tindrà lloc aquest dimecres a les 12 hores en el Fòrum Centre de Fira València i estarà presidida per la consellera d'Agricultura, Medi ambient, Canvi Climàtic i Desenvolupament Rural de la Generalitat Valenciana, Elena Cebrián, acompanyada pel president d’Iberflora, Óscar Calabuig, i el director de la fira, Miguel Bixquert.

loading...