Valencia Notícies

Empreses i actors donen "suport total al projecte Escalante" i urgeixen a trobar un espai estable

Teatre Escalante
TEATRO ESCALANTE

Tots dos col·lectius han fet públic un comunicat en el qual es refereixen a l'últimes notícies aparegudes sobre la decisió de la Diputació de València de no renovar el contracte de lloguer de l'edifici que fins ara albergava el Teatre Escalante i que va ser tancat en detectar-se deficiències estructurals.

Avetid i AAPV ressalten el suport al projecte Escalante i denuncien "la paràlisi i falta de sensibilitat cultural del diputat responsable de Patrimoni, José Ruiz, en prescindir de l'immoble sense tindre una alternativa de nova seu coberta".

"És necessari i urgent disposar d'un espai estable en el qual poder desenvolupar este projecte públic, que no solament juga un paper essencial per a l'escena com a espai d'exhibició, sinó que a més amplia la seua oferta amb festivals, cicles, publicacions, una escola de formació, etc", asseveren. .

"El valor social i cultural de l'Escalante -prossegueixen- és innegable. Un espai que és referent històric del teatre per a xiquets i joves, no solament a València i en la nostra comunitat, també en la resta de l'Estat. Un projecte que compta amb més de 30 anys d'existència i que és una senya d'identitat indiscutible per a la dinamització de companyies d'arts escèniques, així com per a escoles, famílies i públic. Un símbol innegable de la memòria històrica escènica per a la infància i la joventut de la nostra ciutat".

Per açò, esperen que els responsables de patrimoni de la Diputació de València "reconsideren la delicada situació i busquen una solució al més prompte possible pel ben del Teatre Escalante i pel bé del teatre per a xiquets i joves, del sector escènic valencià i del públic en general". "Escalante és un centre teatral públic amb una clara vocació pedagògica, amb més de dos milions d'espectadors, 42 produccions pròpies i més de 5000 representacions".

REFORMA ESTIMADA EN 6 MILIONS D'EUROS

Recentment, fonts de la Diputació de València van informar que s'estan buscant alternatives per a continuar desenvolupant l'activitat escènica i formativa del Teatre Escalante després d'estimar els tècnics que el cost de la reparació i adequació de la fins ara seu de l'entitat pot aconseguir els sis milions d'euros. Per açò, la corporació provincial va comunicar als propietaris de l'edifici que no va a desembossar eixa quantitat en un immoble que no li pertany i que, en principi, no renovarà el contracte de lloguer que acaba el pròxim 31 de desembre.

Els responsables de la institució provincial recalcaven que, en tot cas, l'activitat de l'Escalante, està "absolutament garantida" i no descartaven arribar a un acord amb els propietaris de l'actual seu -el Patronat de la Joventut Obrera- però passaria per que estos es feren càrrec de sufragar la reparació.

loading...