Valencia Notícies

Oltra subratlla que la Comunitat és una "nacionalitat històrica" amb "llengua pròpia" com Galícia, Euskadi o Catalunya

Així ho ha indicat Oltra en la roda de premsa posterior al ple del Consell, en ser preguntada sobre la visita del secretari general del PSOE, Pedro Sánchez, a València i si el president de la Generalitat, Ximo Puig, li farà alguna petició concreta sobre finançament o les nacionalitats històriques, després que el líder socialista no esmentara a la Comunitat en la llista que va donar la setmana passada i en la qual va incloure Catalunya, Euskadi i Galícia.

Sobre este tema, Oltra ha subratllat que no hi havia cap petició per a Sánchez sobre finançament perquè "el tema està clar" i el marc és el que van aprovar les Corts i "ho coneix fins al tato".

Respecte a les nacionalitats històriques, ha subratllat que com es definisca cada territori està en l'estatut i en una Llei Orgànica i "no té més misteri".

En el cas de la Comunitat, ha recordat que en la reforma del 2006 es va iniciar un procés que ja s'havia donat de facto i que era "passar a formar part de les CA que són nacionalitats històriques". "Això es consagra legalment en la reforma de l'estatut de 2006 i som nacionalitat històrica com Galícia, Catalunya o Euskadi, amb llengua pròpia i eixe és el nostre marc", ha resolt.