Valencia Notícies

Obra Social 'La Caixa' i Fesbal arrepleguen 27.070 litres de llet per a famílies valencianes en risc d'exclusió social

La campanya ha obtingut els seus donatius amb la recollida física en els 243 punts de recollida de València, així com amb les aportacions econòmiques realitzades a través de canals electrònics, com la pàgina de microdonativos de 'la Caixa', l'enviament de SMS, el portal de 'la Caixa', Línia Oberta i CaixaMóvil, segons ha indicat l'entitat en un comunicat.

En esta tercera edició de la iniciativa, la quantitat de llet arreplegada en tota Espanya ascendix a 1,2 milions de litres, la qual cosa permetrà a 25.014 famílies en risc d'exclusió social arribar al consum mínim de llet recomanat.

La totalitat dels donatius es destinarà a satisfer les necessitats anuals de llet de FESBAL. Actualment, els bancs d'aliments atenen 1.511.805 persones a Espanya, de les quals més de 350.000 són xiquets que tenen dificultats per a accedir regularment al consum d'aliments bàsics per a una dieta equilibrada, com la llet. Actualment, un de cada tres xiquets espanyols viu per davall del llindar de la pobresa segons dades de l'Enquesta de Condicions de Vida de l'Institut Nacional d'Estadística (INE).

Els donatius altruistes dels ciutadans s'han arreplegat físicament a través de les 5.070 centres habilitats en tot el territori espanyol, entre ells la xarxa d'oficines de CaixaBank, els 63 centres de majors de l'Obra Social 'la Caixa', els Caixaforum de Madrid, Barcelona, Sevilla, Palma, Saragossa, Lleida, Girona i Tarragona, Cosmocaixa i Palau Macaya. Els voluntaris de 'la Caixa' han prestat la seua ajuda per a distribuir estes donacions. Per la seua banda, l'Obra Social ha fet una aportació addicional de 200.000 litres de llet.

A més, la campanya ha comptat amb la complicitat i solidaritat d'empreses del sector de la restauració i de famosos del món cultural i esportiu, com els actors Santi Millán, Macarena Gómez i Pablo Rivero, els cantants Edurne i Leiva i les televisives Adriana Abenia i Patricia Conde.

També, en el món de l'esport s'han sumat els suports dels futbolistes Andrés Iniesta i Xavi Hernández, la nadadora de natació sincronitzada Gemma Mengual i el tennista Àlex Corretja, que han difós la causa en les xarxes socials. L'equip infantil de l'AEM de Lleida, les futbolistes del qual van fer historia esta temporada en guanyar la Lliga de segona divisió infantil masculina, han sigut les ambaixadores de la campanya.

L'any passat, els bancs d'aliments van distribuir 25,5 milions de litres de llet, però es considera una xifra insuficient. Existix un dèficit de 57,5 milions de litres per a assolir l'objectiu mínim recomanat pels experts, d'un litre per persona i per setmana.