Valencia Notícies

El PSPV-PSOE diu que Puig ha demostrat que enfront de la "ruptura, existix el diàleg" per a reivindicar drets

Portaveu del PSPV, Jorge Rodríguez
PSPV

"En un context de confrontació entre la Governe català i el d'Espanya, la qual cosa va demostrar el president Puig és que hi ha una altra via, la valenciana, la que permet des del diàleg i en el marc democràtic defendre de manera ferma els drets de les valencianes i valencians", ha indicat.

Rodríguez ha destacat que els socialistes valencians han demostrat "que es poden arbitrar un altre tipus de mesures que permeten que cada vegada la gent se senta més a gust en un territori comú que és Espanya", i en el cas concret de la Comunitat Valenciana, "que permeta afrontar els gran reptes i els deutes històrics".

En la trobada d'este dijous el president Ximo Puig va posar damunt de la taula el problema valencià i el deute històric que arrossega la Comunitat Valenciana derivat per un infrafinançament que "ens ha estat asfixiant i ens discrimina". Rodríguez ha posat en valor que "per primera vegada Rajoy va paréixer obrir la porta a la condonació d'una part d'eixe deute històric", ha indicat.

"Rajoy també va escoltar la necessitat d'atendre els problemes d'infrafinançament que estan suposant un llast per als valencians i valencianes, així com la necessitat d'atendre els problemes d'infrainversió", ha indicat el dirigent socialista. "Per als socialistes valencians és important tindre eixes tres portes obertes", però sobretot, ha conclòs Rodríguez, "és rellevant l'evidència que hi ha dos formes de fer política: la de la ruptura o la de l'enteniment, del treball en comú per la millora de l'interés general".

loading...