Valencia Notícies

Marea Danza porta a Sagunt a Escena els seus 'Relleus, del mite a la dansa'

Marea Danza lleva este fin de semana 'Relieves' al Principal
MAREA DANZA

La companyia valenciana Marea Danza presenta en el Teatre Romano de Sagunt el seu espectacle 'Relleus, del mite a la dansa' aquest dimarts 22 d'agost dins de la programació de Sagunt a Escena.

'Relleus' és un espectacle de dansa espanyola i flamenc que es combinen amb moviments contemporanis i interpretatius, situant a l'espectador en un espai i temps indeterminat però relacionats amb l'imaginari cultural de la mitologia clàssica.

Escultures, relleus i frisos són el punt de partida d'aquest espectacle amb direcció coreogràfica de Manuel Serena i direcció musical de Juan de Pilar, en el qual cinc figures marmòries abandonen la seua condició pètria per evocar la seua divinitat i realitzar un recorregut a través de les forces i passions que van moure i mouen la vida.

Es tracta d'una obra coreogràfica generada a partir de l'estudi de cinc deïtats femenines: Atenea, Afrodita, Demèter, Artemisa i Hestia. Cadascuna d'elles és portadora d'uns atributs i evoca diferents aspectes de la dona: la sensualitat, la vitalitat, el treball, la força i la determinació. Valors vigents en la dona contemporània mediterrània i que en aquest espectacle es vinculen amb el moviment escènic i els diferents pals del flamenc.

La companyia Marea Danza es va crear l'any 2014 per iniciativa de les ballarines Yolanda López, Elena Martínez, María José Mora, Lourdes de la Rúa i Paula Sebastián, que després de compartir anys de formació i professió decideixen unir la seua experiència i crear un projecte on desenvolupar les seues inquietuds artístiques.

Els seus espectacles estan concebuts de manera global, donant la mateixa importància a la dramatúrgia, la música, la dansa, l'escenografia i la imatge, amb l'objectiu d'explicar històries i fer més visibles conceptes a través d'un llenguatge escènic actual.