Valencia Notícies

L'Oceanogràfic porta a la mostra gastronòmica 'Dolia-Essència' el valor culinari i cultural dels oceans

Oceanogràfic de València
EUROPA PRESS

La iniciativa, que tindrà lloc el pròxim 2 de setembre en l'Auditori Teulada Moraira (Alacant), té com a objectiu difondre el valor de les meduses dins de l'ecosistema marí no solament com a testimonis de la salut dels oceans sinó també com un recurs gastronòmic. D'altra banda, el Dolia d'enguany comptarà amb la presència de dos xefs amb quatre estreles Michelin. Es tracta dels cuiners Alberto Ferruz, del BonAmb de Xàbia, i Kiko Moya, de l'Escaleta de Concentaina.

Segons ha informat la directora de l'Auditori Teulada Moraira, Maite Serrat, la Dolia-Essència d'enguany comptarà amb tres escenaris on se n'aniran realitzant les diferents activitats.

En el primer dels escenaris es desenvoluparà el duo dels dos xefs, Alberto Ferruz i Kiko Moya, els qui en les seues cuines es trobaran tant la costa com l'interior. A més, també tindrà protagonisme la cocteleria que estarà a càrrec del millor "bartender" de la Comunitat Valenciana, Ivan Talens.

Per la seua banda, el segon espai s'emplaçarà la intervenció artística de l'empresa valenciana Empaperat amb la recreació de productes valencians, amb especial atenció als cítrics.

Finalment, un tercer escenari que serà condicionat en la zona enjardinada (Dolia Kids) i comptarà amb la presència de Manuel Toharia i María Querol. D'una banda, la Master Chef Junior realitzarà un "showcooking", com el què ja va fer en el Festival Internacional d'Imatge Submarina celebrat en el mes de juny en l'Oceanogràfic. I d'altra banda, el divulgador científic Toharina que explicarà de forma amena a pares i xiquets la riquesa del món marí i els problemes que patix l'equilibri.

loading...