Valencia Notícies

El Consell aprova el pressupost de l'Agència d'Innovació de 28 milions i la seua seu institucional a Alacant

Imatge d'arxiu del port d'Alacant
EUROPA PRESS

El pressupost per a enguany s'ajusta a la memòria econòmica que es va incorporar en el tràmit de la llei que les Corts van aprovar. Este document arreplega la previsió d'un increment pressupostari gradual per a quatre anys, de manera que en 2020 es podrien aconseguir els 150 milions d'euros de pressupost en l'AVI, xifra que es mantindria en el futur.

El 85% del pressupost es destinarà a transferències i inversions del Sistema Valencià de la Innovació, a les diferents institucions que ho componen i la resta a finançar l'estructura de l'Agència, sent un dels òrgans més eficients en este sentit, detalla la Generalitat en un comunicat.

Els òrgans de l'AVI són el Consell de Direcció, el Consell Valencià de la Innovació, la presidència, la vicepresidència executiva i la secretaria general. En el nomenament dels òrgans s'haurà d'estendre a la representació paritària de dones i homes i en la direcció participaran Generalitat, universitats, CSIC, xarxa d'instituts tecnològics i organitzacions empresarials i sindicals més representatives.

L'Agència s'encarregarà de l'aprovació dels expedients de subvenció en els quals la quantia de l'ajuda de l'AVI supere els 500.000 euros. Per la seua banda, el Consell Valencià de la Innovació és l'òrgan col·legiat de suport i assessorament al Consell de Direcció i als òrgans unipersonals de l'Agència.

En este desenvolupament reglamentari, la Generalitat pretén que "tinguen participació i veu activa" els components del sistema valencià d'innovació el seu triple vessant: acadèmica o científica, tecnològica i empresarial, a més de la pròpia administració pública, en la seua qualitat de garant de l'interés general.

Una de les aportacions que arreplega el reglament és la possibilitat de crear grups i comités d'estratègia per a la innovació, del que podran formar part tant membres del Consell de la Innovació com a persones expertes externes independents, que elaboraran dictàmens, informes, propostes i fins i tot tasques d'avaluació en convocatòries, prenent com a model els mecanismes de participació en l'àmbit de la Unió Europea.

OBJECTIU: MILLORAR EL MODEL PRODUCTIU

L'Agència Valenciana de la Innovació, creada per la Llei 1/2017, de la Generalitat, és una entitat de dret públic amb personalitat jurídica pròpia i plena capacitat jurídica per al compliment de les seues finalitats. S'integra en el sector públic, està adscrita a Presidència i facultada per a exercir potestats administratives i realitzar activitats per a polítiques públiques enfocades en l'enfortiment i desenvolupament del sistema valencià d'innovació.

El seu objectiu és millorar el model productiu valencià mitjançant el desenvolupament de la seua capacitat innovadora, a més de coordinar l'estratègia d'innovació de la Comunitat. Per a açò, definirà i desenvoluparà polítiques coordinades, orientades a la posada en valor del coneixement desenvolupat per les empreses, universitats i centres tecnològics i d'investigació.

També coordinarà els recursos autonòmics en l'àmbit de la innovació i s'encarregarà de concertar-los amb els quals s'aporten des de contribucions de plans estatals i fons de la Unió Europea. L'AVI promocionarà el coneixement científic i tecnològic i proposarà estratègies d'innovació per a enfrontar els grans reptes relacionats amb la sostenibilitat ambiental i la inclusió social.

Baix este prisma, recolzarà la formació i el creixement de noves empreses de base tecnològica d'alt potencial innovador i assessorarà en estudis i processos de col·laboració en el sector. En la normativa s'establix la necessitat que totes les activitats i programes seran comunicats a l'AVI amb caràcter previ a la seua entrada en vigor o posada en funcionament.

PORTAL WEB

L'Agència d'Innovació disposarà d'un portal web en el qual es publicarà informació actualitzada sobre el contracte plurianual de gestió, el pla d'acció anual i l'informe general d'activitats i comptes anuals, acompanyades de l'informe d'auditoria de comptes.

El portal web serà públic, i la informació estarà disponible per a la ciutadania. A més, publicarà en ell totes les convocatòries de selecció del seu personal fix.