Valencia Notícies

STEPV diu que la "línia roja" que no acceptarà és que "cap interí siga expulsat per oposicions massives"

El sindicat, que ha anunciat la convocatòria d'una concentració de professorat interí dimarts que ve, 25 de juliol, a les 11.00 hores, s'ha referit a l'anunci realitzat este divendres per la Conselleria d'Educació, que proposarà la Comissió Tècnica de Seguiment d'Oferta Pública la convocatòria de 13.000 places de lliure accés als cossos docents fins el 2021.

D'esta manera s'oferiran 3.000 places per a Infantil i Primària en el 2018 i 5.000 places per a Secundària i altres cossos docents per a 2019. En el 2020 hi haurà oposicions per a 2.500 places de lliure accés de Secundària i altres cossos docents, i en el 2021 hi haurà 2.500 places més per a Infantil i Primària, respectivament.

Sobre este tema, STEPV recorda que "una de les conclusions dels tres dies de jornades de professorat interí celebrades els 18, 19 i 20 de juliol va ser el rebuig a un procés massiu d'oposicions amb l'actual model de concurs oposició, per a evitar que el professorat interí puga perdre el seu lloc de treball si no supera este procés".

La proposta de STEPV és "activar processos de consolidació del professorat interí i establir un accés diferenciat perquè també

puguen accedir les persones aspirants de fora del sistema".

"La Conselleria, en lloc d'interessar-se per les peticions del professorat interí concentrat en els jardins de la seua seu durant tres dies, ha preferit informar a la premsa dels seus plans sobre l'oferta pública d'ocupació. Després de fer-ho públic ha convocat Mesa Sectorial per a negociar el que ja ha donat per fet als mitjans de comunicació", ha retret STEPV, que considera que "esta forma de procedir és més pròpia del passat i manifesta falta de respecte i sensibilitat cap al col·lectiu que defèn els seus llocs de treball".

Per açò, STEPV convoca una concentració de professorat interí el dimarts 25 de juliol a les 11.00 hores, una hora abans de l'inici de Mesa Sectorial, per a "tornar a manifestar i fer sentir a la Conselleria la preocupació del col·lectiu davant este anunci".

loading...