Valencia Notícies

Els partits en Corts estudiaran modificar el Debat de Política General per a prevaler la "qualitat sobre la quantitat"

Hemicicle de les Corts Valencianes
FLICKR/CORTS VALENCIANES

Així ho ha indicat a declaracions als mitjans després de la Junta de Síndics el portaveu de Podem, Antonio Montiel, qui ha anunciat que la formació ja compta amb l'informe que va sol·licitar sobre esta qüestió per a debatre possibles canvis en el funcionaments del Debat de Política General.

Al seu juí, està desconnectat de la ciutadania, per la qual cosa reclama una major participació per part de la societat i dur a terme una auditoria dels compromisos que es realitzen en estos debats anuals en les Corts. "És una bogeria de propostes", ha destacat Montiel, qui ha plantejat la possibilitat d'estudiar la regulació existent en el parlament de Catalunya per a dur a terme modificacions.

En esta mateixa línia de donar projecció política al debat s'han mostrat els portaveus de PSPV, Manolo Mata, i Compromís, Fran Ferri, que estudiaran l'informe facilitat per Podem per a dotar de major "qualitat" el debat.

INVITACIONS A LES CORTS

En la Junta de Síndics d'este dimarts, Podem també ha realitzat una proposta de distribució dels espais per a convidats en l'hemicicle, amb l'objectiu que hi haja "més seients amb més públic" i que cada formació compte amb una sèrie de butaques per a la seua disposició.

Des de Compromís, Fran Ferri ha indicat que estudiaran esta proposta d'establir contingents i ha recordat que actualment l'única limitació són els 40 o 50 butaques que hi ha en la zona de convidats. Els grups, ha dit, conviden a qui volen i Presidència de les Corts decidix com distribuïx l'espai.