Valencia Notícies

El preu del lloguer a la Comunitat Valenciana puja un 5% en el segon trimestre de 2017, segons fotocasa

Imatge de recurs de lloguer de pisos
Europa Press

Este valor se situa un -23,9% per davall de la mitjana nacional, que al juny és de 8,11€/m2 al mes, informa el portal immobiliari en un comunicat.

"L'aposta dels inversors per les altes rendibilitats que oferix la compra d'habitatge per a posar-la en lloguer; el fet que molts espanyols es vegen obligats a refugiar-se en este mercat davant la impossibilitat de poder accedir a la compra d'un habitatge; el canvi de mentalitat a favor d'esta forma de vida i el 'boom' del lloguer turístic són els factors que estan darrere de les fortes tensions que registra el preu del lloguer", explica la responsable d'Estudis de fotocasa, Beatriz Toribio.

"Encara que les majors pujades es concentren a Catalunya, Madrid i les principals zones turístiques, les dades de fotocasa posen en relleu mes a mes que l'encariment dels lloguers és generalitzat en tot el país", afig.

D'esta forma, pel que fa al rànquing de comunitats autònomes amb el preu mitjà de l'habitatge en lloguer més baix al juny, Comunitat Valenciana ocupa la sisena posició. Així, el lloguer solament és més barat a Extremadura, Castella-la Manxa, La Rioja, Galícia i Múrcia amb preus de lloguer que van des dels 4,77 €/m2 al mes d'Extremadura als 5,77 €/m2 al mes de Múrcia.

La Comunitat Valenciana va arribar al seu màxim històric en el preu de l'habitatge en lloguer al juny de 2007 amb un valor de 8,11 €/m2. Des d'aleshores ha acumulat un descens d'un -23,9%.

MAJOR PUJADA AL CAMPELLO

Les tres províncies incrementen el preu en el segon trimestre de l'any i en 29 municipis es registren increments trimestrals. En concret, el preu mitjà de l'habitatge en lloguer augmenta al juny en 29 dels 37 municipis valencians analitzats per fotocasa. Els increments de preu en estos municipis es troben entre el 21,1% registrat al Campello (Alacant) i el 0,4% registrat a Elda, també en la província d'Alacant.

Per contra, la caiguda més pronunciada l'experimenta Alboraia (-14,7%) a València, arribant a un valor mitjà de l'habitatge de 7,79€/m2. D'altra banda, pel que fa a l'habitatge més car de la comunitat, El Campello es diferencia de la resta amb un preu de 8,82 €/m2.

loading...