Valencia Notícies

Els grups polítics habiliten el mes de juliol en les Corts i Empar Marco compareixerà en la comissió de RTVV

Corts Valencianes
GVA

Així ho han anunciat els representants d'estos partits en declaracions als mitjans de comunicació després de la Junta de Portaveus d'este dilluns.

Amb l'acord, esta setmana tindrà lloc l'últim ple en el parlament valencià abans de vacacions, els dies 5 i 6 de juliol, i també se celebraran les comissions en les quals hi ha participació pública: la llei del taxi, de les mancomunitats, de la paritat i de la radiotelevisió valenciana.

"Estem contents que s'habilite el mes de juliol un any més per a poder continuar amb l'activitat parlamentària i perquè comparega Marco", ha afirmat el secretari general de Podem a la Comunitat, Antonio Montiel, qui ha agregat que al costat de la directora de la futura televisió pública valenciana també haurien de comparéixer en les Corts els liquidadors de l'extinta RTVV, "que han d'estar a punt de presentar el seu informe", ha recordat.

Al seu juí, l'habilitació de juliol "permetrà donar continuïtat als treballs parlamentaris" i es podrà "desentranyar la situació de la nova RTVV i donar un impuls definitiu al calendari per a la seua obertura i posada en funcionament".

La presidenta del PPCV i portaveu 'popular' en les Corts, Isabel Bonig, ha ressaltat també que és "important" que els cinc grups polítics de les Corts s'hagen posat d'acord a habilitar juliol: "Hem cedit tots i crec que que en llaures a l'activitat parlamentària és important", ha destacat.

Per la seua banda, la portaveu de Ciutadans en la Cambra, Mari Carmen Sánchez, s'ha referit al calendari parlamentari per al pròxim període i ha apuntat que estarà marcat pels pressupostos.

Començarà el període de sessions amb el Debat de l'Estat General de la Comunitat, que tindrà lloc els dies 13 i 14 de setembre en principi, però este dimecres hi haurà una reunió a la vesprada per a acordar els termes d'este debat. "L'any passat el debat va ser insostenible i es va fer en condicions pèssimes. Per açò, este dimecres replantejarem el format del debat, que és indispensable i de gran importància", ha subratllat.

loading...