Valencia Notícies

Processen a 21 persones, entre elles Blasco, per altres dues peces del saqueig en Cooperació

Rafael Blasco, durante su declaración en el juicio que se desarrolló en el TSJCV por el supuesto saqueo de ayudas de la Generalitat destinadas a países pobres.
JUAN CARLOS CÁRDENAS / EFE

La magistrada Nieves Molina, encarregada de la instrucció del cas Cooperació, ha dictat ordre de processament de les peces separades 2 i 3. En un escrit de 389 folis, la titular del jutjat d'instrucció número 21 de València processa a 21 persones, entre elles el exconseller Rafael Blasco, pel presumpte saqueig de fons de cooperació a través d'ONG.

Segons han informat fonts judicials a 20minutos, l'acte es dirigeix contra Blasco, Marc Llinares, Tina Sanjuán, Josep Maria Felip, els germans Tauroni i més suposats integrants de la trama corrupta, entre empresaris i funcionaris, fins a un total de 21 persones.

Les peces 2 i 3 es refereixen al projecte fallit de construir un hospital a Haití després del terratrèmol que va assolar el país del Carib i la trama d'ONG falses creades per a captar presumptament fons del departament que dirigia Blasco. 

Entre els delictes que inclou l'acte figuren els de prevaricació, suborn, associació il·lícita, malversació, encobriment, frau de subvencions, blanqueig i falsedat documental. Blasco i membres de la excúpula de l'extinta Conselleria de Solidaritat es troben actualment a la presó per la peça 1, que va enjudiciar el desviament de fons teòricament dedicats a construir pous a Nicaragua per a comprar pisos a València. 

L'acte posa fi a la instrucció i dóna tràmit a les parts perquè realitzen els seus escrits d'acusació. El següent pas és el judici oral.