Valencia Notícies

La Generalitat Valenciana preveu l'arribada d'un 10% més de turistes internacionals este estiu

La Generalitat Valenciana preveu l'arribada d'un 10% més de turistes internacionals este estiu
Europa Press

El secretari autonòmic de l'Agència Valenciana del Turisme, Francesc Colomer, preveu que les bones previsions de la campanya d'estiu a la Comunitat Valenciana -amb quatre milions de turistes internacionals, un 10% més que en 2016- repercutisquen en l'ocupació, després de registrar resultats "molt positius" en el mes de maig. Colomer ha avançat que les previsions assenyalen que se'n van a aconseguir xifres "de rècord" pel que fa al nombre de turistes i a la despesa que realitzen, per la qual cosa l'impacte en el mercat laboral es preveu "molt positiu". La despesa total serà superior als 4.000 milions d'euros, la qual cosa suposa "un increment del 12% interanual".

"Amb estes xifres estimem que el nombre d'afiliats en turisme i hoteleria seguirà una dinàmica de creixement similar a l'estiu de 2016, període en el qual el nombre d'afiliats a la Seguretat Social va créixer a la Comunitat Valenciana un 6,7%", ha indicat.

En este context, el secretari autonòmic ha recalcat els "bons resultats" de l'ocupació turística a la Comunitat Valenciana en les branques d'hoteleria i turisme registrats fins a maig. L'ocupació en les activitats turístiques relacionades amb l'allotjament, restauració i agències de viatges va pujar un 5,6%, segons dades despreses del Ministeri d'Ocupació i Seguretat Social sobre el nombre d'afiliats a la Seguretat Social en les branques d'hoteleria i turisme.

Per províncies, València va créixer de gener a maig un 6,5% interanual, Alacant un 5% i Castelló un 4,1%. Per sectors, l'ocupació en l'allotjament de la Comunitat Valenciana va pujar un 4,8%, els afiliats a servicis de restauració van augmentar un 5,7% i l'ocupació relacionada amb les agències de viatges es va incrementar en un 6,1%.

Millorar les condicions laborals

Per a Francesc Colomer, estes xifres "ens permeten afirmar que este és un sector que s'ha convertit en una verdadera locomotora de l'economia i de l'ocupació" i ha considerat que la lluita contra l'estacionalitat, al seu juí "sempre inacabada però en la qual anem avançant", permet consolidar plantilles.

En esta línia, ha apuntat que ara correspon "generar un clima de consens per a entendre que s'han de millorar les condicions laborals dels recursos humans del turisme, perquè són els que donen la cara i permeten entendre este moment de creixement que estem vivint", ha afegit. En este sentit, Francesc Colomer ha valorat el principi d'acord en el conveni col·lectiu d'hoteleria aconseguit en la província d'Alacant. "Seguirem treballant conjuntament amb les administracions i amb el sector per a la professionalització d'un sector fonamental per a la nostra economia", ha dit.

loading...