Valencia Notícies

La UE destinarà 120 milions a portar WI-FI gratuït a 8.000 espais públics com parcs i centres de salut

L'objectiu és instal·lar les connexions d'alta velocitat "entre 6.000 i 8.000 municipis" en el conjunt de la Unió Europea, per la qual cosa el repartiment de subvencions haurà de fer-se de manera "geogràficament equilibrada".

Amb això, el bloc vol portar el WI-Fi a àrees on no existix encara una oferta privada o pública semblant de connexió sense fil d'alta qualitat.

La Comissió Europea, promotora d'esta iniciativa, estima que amb este desplegament es podran assegurar entre 40 i 50 milions de connexions al dia.

El pressupost de 120 milions d'euros haurà de desemborsar-se d'ací al 2019 i servirà per pagar el material i les tasques d'instal·lació dels punts d'accés a internet, encara que està per decidir de quina partida del pressupost comunitari eixirà.

Les entitats que s'acullen a esta subvenció, tot i això, hauran de pagar la subscripció a internet i el manteniment del material. El termini per a sol·licitar les ajudes s'obrirà un cop el sistema estiga finalitzat.

També s'animarà les autoritats locals a crear i promoure els seus propis servicis digitals en àmbits com l'administració, la sanitat i el turisme electrònics.

El vicepresident de la Comissió Europea responsable de l'Agenda Digital, Andrus Ansip, ha celebrat l'acord que han assolit entre les institucions de la UE perquè servirà per a "millorar la connectivitat especialment a llocs on l'accés a internet està limitat".

"Fomentarà l'ús de servicis digitals i reduirà la bretxa digital", ha destacat, per la seua banda, la presidència de torn de la UE i mediadora en les negociacions, que fins a final d'este mes ocupa Malta.

loading...