Valencia Notícies

Cs exigirà en Les Corts i en els ajuntaments que es complisca la llei de concerts educatius

Marta Martín, diputada de Ciudadanos
CIUDADANOS

Ciutadans (Cs) presentarà una moció en tots els ajuntaments de la Comunitat Valenciana i en les Corts Valencianes per a exigir que es complisca la llei de concerts educatius i així "garantir la llibertat d'elecció de centre i la igualtat d'accés".

La diputada de Cs en el Congrés Marta Martín ha denunciat que la revisió dels concerts iniciada pel Consell "vulnera la llibertat d'elecció de centre educatiu i la igualtat d'accés", segons ha informat la formació taronja en un comunicat.

A més, ha recordat que "el Tribunal Suprem defineix el sistema educatiu com una estructura dual que concedeix a tots dos models el caràcter de complementaris" i que, per tant, "no atorga als centres concertats un caràcter secundari o accessori".

Per açò, Martín ha avançat que tots els grups municipals de Ciutadans i els representants del grup en les Corts instaran el Consell a "garantir que no es vulnere el dret de llibertat d'elecció arreplegat en l'article 27 de la Constitució Espanyola sobre el dret a l'educació i a la llibertat d'ensenyament".

La diputada per Alacant ha afegit que Cs també sol·licitarà al Govern autonòmic "i, en defecte d'açò, al Ministeri d'Educació, Cultura i Esports", que prenguen les mesures oportunes per a "evitar que este conflicte es repetisca anualment a l'hora d'assignar els concerts".

"L'educació és un servici d'interés públic que es pot satisfer des de la gestió pública o concertada i els polítics hem de defendre la qualitat i l'equitat educativa des del més estricte respecte a la legalitat i intentant fer un servici públic i no un al·legat propagandístic", ha reivindicat.

Enfront d'este model, Marta Martín ha denunciat que "alguns d'un costat i del contrari encara no s'han assabentat que no es pot gestionar els col·les des de la ideologia".