Valencia Notícies

El TSJ no admet el recurs d'ANPE contra el decret de pluriligüisme per haver-ho presentat fora de termini

Imatge de la seu del TSJCV
EUROPA PRESS

El passat mes de març, ANPE va anunciar que havia interposat un recurs judicial contra el decret -que va entrar en vigor el 7 de febrer- i havia sol·licitat mesures cautelars per a suspendre la seua aplicació. L'entitat considerava, entre altres qüestions, que la norma "vulnera greument" el dret a l'educació i a la igualtat establint greuges comparatius en funció de la modalitat de nivell lingüístic escollida pel centre.

Per la seua banda, el fiscal va sol·licitar que es declarara inadmissible el recurs per falta de legitimació, mentre que el lletrat de la Generalitat valenciana demanava també que es rebutjara per extemporaneïtat i falta de legitimació.

El recurs d'ANPE Comunitat Valenciana contra el decret es va fer pel tràmit dels articles 114 a 122 de la Llei de la Jurisdicció Contenciós-Administrativa, que tracta del procediment per a la protecció dels drets fonamentals de la persona.

DEU DIES

En la seua interlocutòrida -datada este dimarts 2 de maig i a la queal ha tingut accés Europa Press- la sala assenyala que l'article 115.1 d'eixa llei determina que el termini per a interposar este recurs és de deu dies explicats des del següent a la publicació d'acte recorregut.

I afig que, "com la publicació va tindre lloc el 6 de febrer de 2017 i la interposició del recurs el 7 de març següent, no hi ha dubte que es va interposar fora de termini, atés que este acabava el 20 de

febrer".

"Per l'exposat -prosseguix la resolució judicial, contra la qual cap, al seu torn, recurs en el termini de cinc dies-, procedix declarar que el recurs s'ha interposat fora de termini, havent de declarar-se inadmissible el mateix, sense necessitat d'entrar a conéixer de la resta de les causes d'inadmissibilitat al·legades per l'administració demandada".