Valencia Notícies

Bonig, convençuda que Betoret i Contelles arribaran a un acord per a l'organització del congrés del PP de València

Bonig s'ha manifestat en estos termes després de la Junta de Síndics de les Corts, en ser preguntada per la situació en la qual es troba el partit a nivell provincial després de la Junta Directiva de fa unes setmanes, en la qual el president i candidat a revalidar el càrrec, Vicente Betoret, va perdre la votació del COC, un fet que va visibilitzar els suports de la portaveu del PP en la Diputació de València i candidata a liderar el partit, Mari Carmen Contelles. La tercera candidata és María José Penadés.

"Este partit ha iniciat un procés de participació i d'obertura que anem a continuar, que es presenten candidatures i la gent lliurement vote", ha defès la presidenta del PPCV, qui ha recordat que en altres congressos regionals també hi ha hagut votacions entre diferents candidats.

"Eixa participació s'ha de produir si hi ha més d'una candidatura", ha incidit la dirigent del PPCV, qui ha contemplat com una "solució" la proposta plantejada en el congrés del PP de Sevilla, en la qual la votació entre candidats es va produir abans del congrés.

Així, ha apuntat que la proposta sevillana és una solució perquè "hi havia diverses candidatures i els militants al corrent de pagament i inscrits decidixen, i després s'arriba al congrés amb una" candidatura. No obstant açò, ha precisat que "hi ha participació i a ningú se li nega el seu dret a presentar una candidatura i un projecte, amb lleialtat, que és el que si que demanem", ha asseverat.

"TUTELATGE" DE MADRID

Preguntada per si li molesta el "tutelatge" del PP de Madrid sobre el PP de la província de València, ha dit que pot entendre "perfectament que s'intente que no es dividisca el partit i que no es repetisca la imatge de la Junta", però ha subratllat que des del partit a nivell nacional ja van manifestar que "si no era possible una sola candidatura hi hauria participació amb lleialtat al partit".

Així mateix, ha destacat que el propi sotssecretari general d'Organització, Fernando Martínez-Maíllo, "va desmentir el tema de la gestora". "Madrid pot dir una cosa, però bàsicament diem la mateixa: lleialtat al partit, però hi haja on hi haja participació no podem limitar-la".