Valencia Notícies

La UV presenta l'Ajuntament de València un projecte per convertir el solar de Jesuïtes en un jardí

El rector Morcillo i l'alcalde Ribó
AYUNTAMIENTO DE VALÈNCIA

L'Ajuntament de València ha rebut este dimecres de la Universitat el projecte Nou Espai Botànic per a convertir el jardí de Jesuïtes, de propietat municipal, en un jardí urbà mediterrani "obert a la ciutat, però compatible amb l'ús acadèmic, donat el seu caràcter complementari al Jardí Botànic".

L'alcalde de València, Joan Ribó, i els regidors de Medi ambient, Pilar Soriano, i Desenvolupament Urbà, Vicent Sarrià, s'han mostrat "satisfets" amb l'esbós del projecte, que els han presentat el rector de la UV, Esteban Morcillo, acompanyat pels vicerectors Jorge Hermosilla i José Luís Gandia, segons ha informat el consistori en un comunicat.

"Ens ha causat molt bona impressió el projecte que ha presentat la Universitat de València. Ens ha agradat molt i va a suposar un canvi en la concepció d'eixe punt de la ciutat i de la seua relació amb els altres jardins que l'envolten: el Botànic, el jardí de les Hespèrides, el Jardí de Fernando el Catòlic", ha assenyalat Pilar Soriano després de conéixer la proposta de la UV per a un àmbit urbà d'aproximadament 4.000 metres de zona enjardinada, encara que la totalitat del projecte abastaria 7.000 metres quadrats.

"Ara hem de començar a asseure les bases de com anem a executar-ho, en quant temps. Esta ha sigut la primera d'una sèrie de reunions de col·laboració per a poder oferir este gran espai verd a la ciutat", ha indicat. També el regidor d'Urbanisme s'ha mostrat "molt satisfet" que la UV "haja fet el pas de començar un procés del que estem en l'inici". "La bona notícia és que té ja una idea, un esbós de quin projecte de parc, de jardí, planteja per a una parcel·la que ha costat innombrables sacrificis a la ciutat, econòmics i de tot tipus", ha afegit Sarrià, qui ha dit que ambdues institucions parteixen de plantejaments comuns.

Al seu juí, "era fonamental que com més prompte millor tinguérem sobre la taula un projecte i una idea que ens ha agradat molt i que s'adapta als plantejaments de la nova ordenació de l'entorn del Botànic. És l'inici d'un procés molt esperançador".

En esta primera trobada, l'alcalde Joan Ribó i el rector Esteban Morcillo han acordat realitzar una presentació pública en el Jardí Botànic, en data encara per fixar, "d'un projecte de conjunt, realitzat seguint les indicacions de l'Ajuntament, on el que pretén la UV és aportar el nostre granet de sorra en un espai simbòlic de la ciutat", en paraules del vicerector Jorge Hermosilla.

Hermosilla ha precisat que el projecte reuneix d'una forma molt sintètica" un jardí amb un perfil "molt mediterrani" que, d'una banda, "arreplega la vegetació dels diferents ambients de la nostra Comunitat i, per una altra, és una recuperació visual de l'horta de València".

Durant la presentació, des de la UV s'han referit als contactes ja iniciats des de la Universitat de València per a implicar financerament a altres institucions públiques. Segons el vicerector d'Economia i Infraestructures, "és important veure com s'ha de finançar l'operació que, tot i no sent molt important, sí que suposa que les administracions en el seu conjunt s'involucren, i també explorant la possibilitat d'aconseguir fons europeus tenint en compte que el propi jardí és una estructura d'investigació de la UV i podem derivar part del finançament".

Les dues parts han coincidit que esta primera proposta obri la reflexió i un debat que culmine amb l'execució de "un espai públic amable i permeable a la ciutadania", abordant la seua especial ubicació i la seua connectivitat amb la resta d'espais verds que l'envolten i que, segons la proposta presentada, "incorpore el paisatge de l'horta, el discurs de l'aigua i sis diferents biomes valencians".

loading...