Valencia Notícies

El Govern adjudica obres per 4,5 milions per a reparar el curs de la demarcació del Xúquer a la Comunitat Valènciana

Adjudiquen per 4,5 milions d'euros la reparació de les lleres del Xúquer
DELEGACIÓN DE GOBIERNO

L'anunci ho han realitzat el delegat de Govern a la Comunitat Valenciana, Juan Carlos Moragues, i la presidenta de la Confederació Hidrogràfica del Xúquer (CHJ), María Ángeles Ureña, durant la seua

visita a l'Azud de Cullera (València).

"Les actuacions ascendixen a 4,5 milions d'euros i seran finançades pel Ministeri d'Agricultura i Pesca, Alimentació i Medi ambient, abastant pràcticament tot l'àmbit de la Comunitat Valenciana", han manifestat.

Moragues ha subratllat el "compromís" de l'Executiu amb la Comunitat Valenciana ja que "des del primer moment, i amb una important rapidesa i agilitat, s'han aprovat ajudes per a reparar tant el litoral com el Domini Públic Hidràulic". "I el més important: no solament s'han aprovat eixes ajudes sinó que a més s'estan executant i a molt bon ritme", ha afegit.

Els temporals de desembre i gener passats van ocasionar

greus danys en lleres i infraestructures del Domini Públic Hidràulic. Per açò, el Consell de Ministres, el 27 de gener, va aprovar l'adopció de mesures urgents per a pal·liar els danys causats pels últims temporals. Una d'estes mesures adoptades per la CHJ és l'execució d'obres d'emergència per a reparar els danys en el domini públic hidràulic, marges i zones associades de la Demarcació, recorda la Delegació de Govern a través d'un comunicat.

Les obres d'emergència consistixen, principalment, en reparació de trencaments, descalces i lliscaments, eliminació de taps i obstruccions, retirada d'acumulacions d'arrossegaments, erosions en jaç i talusos i reparació dels danys en la vegetació de ribera amb caigudes en la llera i precarietat posterior, així com esbrosses selectives amb eliminació de vegetació i retirada d'espècies invasores, principalment "arundo donax", prioritzant punts amb concentració de vegetació, potencialment obstructivos.