Valencia Notícies

Pablo Iglesias visitarà este dimecres València per a acudir a la presentació d'un llibre organitzada per Front Cívic

Pablo Iglesias en el debat en el Congrés sobre el Consell Europeu
EUROPA PRESS

L'acte ha sigut organitzat pel Front Cívic Som Majoria-València (FCSM-VLC) i l'associació juvenil Acontracorrent. La presentació del llibre serà a les 19.00 hores en el saló d'actes Sanchís Guarner de la Facultat de Filologia.

A més d'Iglesias i de l'autor del llibre, intervindran en l'acte Vicenta Jiménez, senadora de Podem i membre del Front Cívic; Manuel Monereo, analista polític i diputat de Podem en el Congrés; i Héctor Illueca, Inspector de Treball, professor de la Universitat de València i membre del Front Cívic.

'Ibex 35. Una historia herética del poder en España' és, segons el FCSM-VLC, "una obra imprescindible que llança llum sobre la línia que unix dues esferes, la política i l'econòmica, i que es toquen a través dels dits dels membres dels consells d'administració i els membres de l'aparell de l'Estat i el moviment del qual va acompanyat d'una transferència gegantesca de recursos en perjuí de les grans majories socials".

L'autor, Rubén Juste, nascut a Toledo en 1985, és llicenciat i doctor en Sociologia per la Universitat Complutense de Madrid i la seua tesi doctoral versa sobre portes giratòries en l'IBEX 35. Especialitzat en Metodologia de la Investigació i en Anàlisi de Xarxes Socials, ha publicat diferents articles acadèmics sobre xarxes empresarials, xarxes de comunicació en premsa o preferències electorals.

Igual que molts companys de generació, va haver d'eixir d'Espanya després de l'esclat de la crisi econòmica passant per països com Austràlia, el Paraguai i l'Equador. A Amèrica Llatina va ser consultor polític per a diverses formacions polítiques, a més de docent en diverses universitats. Està especialitzat en política paraguaiana, sobre la qual ha escrit diversos articles en premsa i revistes especialitzades.

Ja en 2015 va publicar 'Cartismo y el proyecto de una clase transnacional' i, a més d'autor d'esta obra i d''Ibex 35. Una historia herética del poder en España', és també articulista de política i economia en el setmanari CTXT.