Valencia Notícies

Puig respondrà les Corts a preguntes sobre ocupació, inversions de l'Estat i regeneració de la política valenciana

Puig en la tribuna de les Corts en imatge d'arxiu
FLICKR/ CORTS VALENCIANES

Des de Podem, el síndic Antonio Montiel, interpel·larà Puig l'anàlisi "no solament quantitativa sinó a més qualitativa" que ha efectuat el Consell "sobre l'eficàcia de les mesures preses en matèria d'ocupació des del principi de la legislatura i que estratègia de futur té per a combatre l'atur en esta Comunitat".

En la pregunta registrada, Montiel recalca que el nombre total d'aturats i aturades en el territori arriba als 467.400 mentre que fa quatre anys la xifra fregava els 710.000 i que la taxa d'atur se situa en el 19,1%, lleugerament per damunt de la del conjunt d'Espanya, que és del 18,6%. D'esta manera, la Comunitat Valenciana aconseguix "la taxa d'atur més baixa des del primer trimestre del 2009, quan va ser del 18,7%".

No obstant açò, afig que en un "context de precarització en la qual vivim hem de plantejar-nos les condicions en què treballen les persones" posat que la impressió "més estesa és que s'ha reduït l'atur a costa de la precarización".

El portaveu de Compromís, Fran Ferri, s'interessarà per què inversions per part de l'Estat a la Comunitat considera el Consell que són "prioritàries".

Per la seua banda, des del PPCV, la síndica, Isabel Bonig, preguntarà a Puig per què pensa fer el Consell "per a garantir la llibertat dels valencians" i el portaveu de Ciutadans, Alexis Marí, li interpel·larà per si creu que el Consell ha regenerat la política valenciana en els últims quasi dos anys.