Valencia Notícies

PayaSOSpital celebra amb una gran festa els seus primers 18 anys d'activitat

PayaSOSpital complix 18 anys de trajectòria
PAYASOSPITAL

PayaSOSpital compleix 18 anys de tasca social en els hospitals de la Comunitat Valenciana i ho celebrarà el diumenge 2 d'abril en l'antic llit del riu Túria de 10.00 a 18.00 hores amb una carrera solidària, tallers infantils, jocs, sorteigs i actuacions, tot açò en el marc del seu esdeveniment solidari 'Dia del cor de nassos'.

En 1999 PayaSOSpital va iniciar les seues visites als xiquets hospitalitzats de l'Hospital Clínic Universitari de València gràcies a la iniciativa d'un equip multidisciplinari liderat per Sergio Claramunt, fundador i actual director de l'organització.

"Des d'un primer moment el propòsit principal de l'activitat va ser contribuir a la millora de la salut i la qualitat de vida dels xiquets pacients i els seus familiars durant l'estada hospitalària, mitjançant les actuacions regulars de pallassos professionals formats en esta especialitat", ha dit Claramunt.

Així, ha incidit que durant estos 18 anys han anat "creixent i consolidant el programa fins a arribar als sis hospitals actuals en les tres capitals de província" valencianes. "Com a resultat, hem tingut contacte amb més de 240.000 xiquets ingressats en 18 anys. Volem continuar esta tasca molts anys més i per a açò seguim contacte amb el suport de tota la societat valenciana a la qual estem molt agraïts", ha agregat.

El 'Dia del cor de nassos' és una festa familiar i solidària que PayaSOSpital organitza cada any amb el suport de col·laboradors i voluntaris per a aconseguir part dels fons que permeten la realització de la seua activitat. Enguany el programa de l'esdeveniment inclou la celebració del seu 18 aniversari i diverses activitats per a xiquets que també gaudiran els adults.

En l'esportiu, es realitzarà una carrera infantil solidària de caràcter no competitiu amb diferents categories segons l'edat dels xiquets. Les inscripcions es realitzaran des de les 9.00 del matí el mateix dia de l'esdeveniment en el tram 2 de l'antic curs del riu Túria. La col·laboració serà d'un 1 euro per dorsal. A més d'esta competició, hi haurà tallers d'arts marcials, capoeira, futbol dins de gegantesques boles transparents, iniciació al sófbol i passejos a cavall.

Diferents col·laboradors realitzaran tallers als quals es podrà accedir amb un donatiu de 3 euros per xiquet: Arquitectura per a xiquets, fabricació de xapes, robòtica per a xiquets, escultures d'argila, nassos de pallasso amb materials reciclats, pintacares, trenetes, jocs en anglés i gimcanes.

Els artistes de PayaSOSpital interpretaran en directe les cançons del seu disc 'Dando la nota'. Al costat d'ells, en l'escenari hi haurà números de màgia, balls, contacontes, dansa, teatre de carrer i la timbalada d'Asprona. També estaran els personatges de Star Wars i els retrofuturistes.

El programa es completa amb sorteigs, bar solidari, castells unflables i una tenda solidària on es podrà adquirir el CD de PayaSOSpital. La recaptació serà destinada al finançament de les visites de PayaSOSpital als hospitals valencians.