Valencia Notícies

El jutge arxiva la causa contra directius d'Eresa en no apreciar delicte fiscal

El jutge ha accedit d'esta manera a la petició de sobreseïment de la causa en considerar que els fets investigats podrien ser constitutius d'una infracció tributària però no del delicte fiscal que es li imputava els directius d'esta empresa, que s'encarrega de ressonàncies magnètiques en hospitals de la Comunitat Valenciana.

El jutjat va decidir investigar diverses persones, directius d'Eresa, per un suposat delicte contra la Hisenda Pública i la Seguretat Social. Després d'aquella citació, des de la gerència de l'empresa van explicar que és tractava d'una discrepància de criteris amb Hisenda, que és dóna amb molta freqüència en els empreses" i van lamentar que "zero euros de diferència amb el criteri de l'inspector de l'Agència Tributària" derivara en imputacions.

Ara, en el seu acte de sobreseïment provisional, contra el qual cap recurs de reforma en el termini de tres dies, l'instructor considera que perquè existisca delicte fiscal "no prou el mer impagament", ja que tal delicte requerix, a més, un element de mentida.

En la resolució, el magistrat insistix que "el simple impagament, sense fal·làcia, podria constituir una infracció tributària però no un delicte" perquè "la responsabilitat penal sorgix no tant de l'impagament sinó de l'ocultació de bases tributàries".

En l'acte, notificat este dimecres als parts, el jutge explica que "assumint íntegrament el contingut de l'escrit presentat pel ministeri públic (...) s'aconseguix la conclusió que en el present cas no apareix degudament justificada la perpetración del delicte".

********** EN CASTELLÀ **********

VALÈNCIA, 22 (EUROPA PRESS)

El jutjat d'instrucció número 15 de València ha arxivat, a petició de la Fiscalia i de l'Advocacia de l'Estat, la causa oberta contra diversos directius de l'empresa de radiodiagnóstico Eresa per un presumpte delicte contra la Hisenda Pública i la Seguretat Social al no apreciar l'existència de l'il·lícit fiscal, ha informat el Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana (TSJCV).

El jutge ha accedit d'esta manera a la petició de sobreseïment de la causa per considerar que els fets investigats podrien ser constitutius d'una infracció tributària però no del delicte fiscal que se li imputava els directius d'esta empresa, que s'encarrega de ressonàncies magnètiques en hospitals de la Comunitat Valenciana.

El jutjat va decidir investigar diverses persones, directius d'Eresa, per un suposat delicte contra la Hisenda Pública i la Seguretat Social. Després d'aquella citació, des de la gerència de l'empresa van explicar que es tractava d'una discrepància de criteris amb Hisenda, que es dóna amb molta freqüència en les empreses" i van lamentar que "zero euros de diferència amb el criteri de l'inspector de l'Agència Tributària" derivara en imputacions.

Ara, en el seu acte de sobreseïment provisional, contra el qual cap recurs de reforma en el termini de tres dies, l'instructor considera que perquè existisca delicte fiscal "no prou el mer impagament", ja que tal delicte requerix, a més, un element de mentida.

En la resolució, el magistrat insistix que "el simple impagament, sense mendacidad, podria constituir una infracció tributària però no un delicte" perquè "la responsabilitat penal sorgix no tant de l'impagament sinó de l'ocultació de bases tributàries".

En la interlocutòria, notificada este dimecres a les parts, el jutge explica que "assumint íntegrament el contingut de l'escrit presentat pel ministeri públic (...) s'aconseguix la conclusió que en el present cas no apareix degudament justificada la perpetración del delicte".