Valencia Notícies

Condemnen un veterinari a 10 anys de presó per matar la seua dona després de drogar-la en la seua clínica de Benijòfar

L'home que va matar la seua esposa amb anestèsics a Benijòfar
EUROPA PRESS

Així consta en la sentència, facilitada pel Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana (TSJCV), en la qual l'Audiència, d'acord amb el veredicte del jurat, el condemna per un delicte d'homicidi amb les circumstàncies agreujants de parentiu i atenuants de dilacions indegudes. Durant el juí, el condemnat va confessar els fets.

Segons consta com a provat en la resolució, l'home regentava des de 2008, al costat d'una tercera persona, una clínica veterinària en el carrer Federico García Lorca de Benijòfar, en la qual la seua esposa treballava com a auxiliar.

El dia 27 de març de 2013, tots dos van decidir pernoctar en la clínica, en una estada destinada a menjador-dormitori. En un moment donat, sense que mediara cap discussió, l'home li va subministrar anestèsics i la va agredir amb objectes o instruments desconeguts que li van ocasionar la mort en el quiròfan del local.

Amb posterioritat, l'home, amb la finalitat de fer desaparéixer i ocultar el cos sense vida de la seua esposa, el va introduir en el maleter del seu cotxe i es va desfer del cadàver en un lloc no concretat. Per a açò va emprar instruments i/o procediments que no han pogut ser determinats.

Un jurat va considerar l'home culpable dels fets després que este ho reconeguera en el juí; i davant els informes biològics que confirmaven que hi havia sang de la víctima en la paret del quiròfan, llitera, bata, pijama i guant; així com en el triangle del cotxe de l'home.

Per la seua banda, l'informe de perfil psicològic va concloure que es tractava d'un homicidi impulsiu per explosió d'ira. Els dies anteriors als fets, el condemnat tenia un alt nivell d'estrés, en part provocat per la malaltia i dependència de la seua esposa.