Valencia Notícies

Desarticulen una xarxa que captava dones amb falses ofertes de treball i les drogava per prostituir-les

Desarticulada a Alacant una xarxa d'explotació sexual
POLICÍA NACIONAL

L'operació es va iniciar a principis de l'any passat, quan els agents van rebre informació sobre una persona d'origen colombià amb residència a Madrid, que es dedicava a captar dones del seu país d'origen oferint-los llocs de treball en salons de bellesa i perruqueries a Espanya molt bé remunerats, per a després obligar-les a prostituir-se en un pis en el centre de la ciutat d'Alacant, explica la Policia a través d'un comunicat.

Després de practicar diverses gestions d'investigació, els agents van aconseguir identificar a esta persona, van comprovar la veracitat de la informació rebuda i van identificar la resta dels membres de l'organització.

Drogaven les dones perquè no es resistiren a prostituir-se. Cada membre tenia repartides les seues funcions dins de l'organització. En un primer moment les víctimes eren enganyades amb falses promeses de treball en el nostre país. Una vegada a Espanya, les desplaçaven la ciutat d'Alacant, on es guanyaven la seua confiança mostrant-los diferents llocs d'oci nocturn de la ciutat, per a posteriorment traslladar-les a un pis cèntric on les obligaven a exercir la prostitució baix els efectes de substàncies estupefaents que prèviament els havien subministrat sense que s'adonaren.

A més, les tenien durant dies vigilades en el pis sense eixir, facilitant-los únicament roba i menjar, a la qual li introduïen diversos tipus de substàncies estupefaents perquè no s'oposaren a prostituir-se, venent-se a més cocaïna en el pis als clients que ho sol·licitaven. Una de les víctimes que va ser atesa en l'Hospital General va donar positiu en cocaínics, cannàbics i benzodiacepines.

Els investigadors van establir un dispositiu orientat a la localització dels cinc integrants, detenint-los a primers d'este mes pels delictes de tracta d'éssers humans per a la seua explotació sexual, tràfic de drogues i pertinença a organització criminal, on han sigut alliberades dos dones, víctimes d'estos delictes.

MULTES SI NO COMPLIEN LES NORMES

En l'escorcoll practicat, els agents van trobar diferent documentació amb les "normes" a les quals tenien sotmeses a les dones i les corresponents multes econòmiques en cas que les incompliren. Igualment en el pis existien anotacions amb els preus i els servicis sexuals que allí s'oferien.

Els agents van poder localitzar diversos seients bancaris, 3.800 euros en efectiu, multitud de material pornogràfic i diferents tipus de substàncies hipnòtiques i estupefaents.

Els detinguts van ser posats a la disposició del Jutjat d'Instrucció número Dos d'Alacant el dia 4 d'este mes, decretant l'immediat ingrés a la presó de tres d'ells.

La investigació ha sigut duta a terme per agents de la Unitat contra les Xarxes d'Immigració i Falsedat Documental de la Brigada Provincial d'Estrangeria i Fronteres d'Alacant.

loading...