Valencia Notícies

València Culinary Meeting arranca amb menús elaborats per xefs com Camarena o del Toro

Un dels plats que acollirà el festival gastronòmic
VALENCIA CULINARY MEETING

Un total de 12 restaurants i 24 cuiners com Ricard Camarena, Alejandro del Toro o Begoña Rodrigo, entre altres, participen a partir d'este dilluns 27 de febrer en el primer València Culinary Meeting, el festival gastronòmic internacional i independent de la capital del Túria que se celebrarà fins al 5 de març i que posarà a disposició del públic menús elaborats a quatre mans amb els xefs locals i productes valencians.

Des de l'organització han indicat en un comunicat que es tracta d'endinsar-se en el producte valencià des d'òptiques compartides, la qual cosa suposa "una oportunitat única per a gaudir de menús de producte i origen que aposten per la gastronomia local i universal i que reivindiquen el valor global de la bona taula".

Entre els plats a degustar destaquen nigiris de gamba roja de Dénia amb sal; cigales amb caviar de sèsam; ànec caramel·litzat; entrecot Vacum de rossa gallega; colomí de mont Royal; guisat de llentilles i fongs; cremós de mascarpone amb taronja valenciana; còctel de llamàntol i la seua coral, entre uns altres. Plats marins, de mar i muntanya, de brasa, de creació pura que erigeixen menús creats ex profeso per a ser degustats durant set dies.

Els xefs participants atresoren fins els 21 Sols Repsol i 9 estreles Michelin, i componen "la millor selecció" de professionals amb local a València al costat d'una selecció internacional de primer ordre com a companyia, "una ocasió única per a evidenciar que la culinària valenciana és de primer ordre internacional", han destacat.

L'esdeveniment es completa amb quatre activitats gratuïtes i obertes al públic a celebrar en el Mercat de Colón. Programades a les 10.00 hores, ajuntaran a cuiners per a compartir fora del restaurant les seues vivències i el perquè de la unió buscada.

El mateix dilluns, 27 de febrer, inauguraran programa Ricardo Gadea (restaurant Askua) i el seu col·lega convidat Aitor Arregui (Elkano, Guetaria).