Valencia Notícies

L'alcalde d'Alfàs del Pi, davant el jutge el dijous denunciat per pagar el sepeli d'un empleat catalogat de pobre

Façana de l'Ajuntament de l'Alfàs del Pi
ALFÀS DEL PI

Arques i García hauran de comparéixer, en qualitat d'investigats, en el Jutjat d'Instrucció número 1 de Benidorm a les 10.20 i 10.40 respectivament, segons ha informat el PP d'esta localitat en un comunicat.

Els investigats havien d'haver prestat declaració davant el magistrat el passat 25 de gener però es va suspendre la compareixença per malaltia del seu lletrat. En cas del seu defensor seguisca de baixa, el jutge els indica que hauran de designar un nou advocat posat que no es tornarà a suspendre la declaració per la falta d'assistència.

Va ser un veí qui va denunciar Arques i García pels presumptes delictes de prevaricació, malversació de cabals públics i falsedat en document públic.

En concret, este veí els acusava d'abonar amb diners públics el sepeli, tanatori i corones florals d'un empleat del consistori que va ser catalogat com a indigent, "falsejant l'expedient"; i per usar materials i personals de titularitat pública per a ús privat i del partit socialista.

La citació, efectuada en primera instància el passat 10 de gener, arriba després que el Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana (TSJCV) haja tornat a traslladar al Jutjat d'Instrucció 1 de Benidorm la tramitació ordinària de la causa en declarar-se faltat de competència per a continuar amb la instrucció.