Valencia Notícies

València és la cinquena ciutat d'Espanya més cara per a tindre una cita romàntica, segons un estudi

Sant Valentí
PIXABAY

Per la seua banda, Castelló de la Plana és la desena ciutat més barata del país per a gaudir d'un sopar per a dos, mentre que València ocupa el sisé lloc entre les més cares. València, a més, és la tercera ciutat on resulta més car prendre dos còctels en el bar d'un hotel, amb un import mitjà de 22,69 euros.

Alacant i Castelló de la Plana ocupen el nové i desé lloc, respectivament, en la classificació de ciutats més cares per a comprar dos entrades de cinema, detallen responsables de l'estudi a través d'un comunicat.

Les tres capitals de província de la Comunitat Valenciana figuren entre les quinze més barates per a realitzar un trajecte en taxi de 5 quilòmetres en tarifa nocturna.

DADES NACIONALS

A l'àmbit nacional, Toledo és la capital més cara del país per a un pla en parella, seguida de Madrid (25,81% més), i Saragossa (22,09% més). Per contra, Zamora és la ciutat més barata per a una celebració d'este tipus (-29,33%), al costat de Ciudad Real (-25,47%) i Logronyo (-19,19%)

El cost mitjà d'una cita romàntica a Espanya ascendix a 85,79 euros, dels quals un 57,8% es destina a hoteleria, un 16,4%, a oci; i un 9,6% a transport.

L'anàlisi realitzada per Kelisto.es té en compte les dades de 50 capitals de província espanyoles (exclou Ceuta i Melilla). Per a cadascuna d'elles s'han examinat les xifres d'una cita romàntica tipus, que inclou un sopar per a dos (preu mitjà: 49,60 euros), dos còctels en un hotel de la ciutat (14,35 euros), dos entrades de cinema (14,09 euros) i un trajecte de 5 quilòmetres en taxi amb tarifa nocturna (8,24 euros).

CIUTATS MÉS POBLADES, MÉS CARES

Les ciutats més poblades solen estar entre les més cares, i les menys poblades, entre les més econòmiques. Per exemple, Madrid i Barcelona ocupen el segon i sisé lloc del rànquing, respectivament.

En les deu primeres posicions també apareixen altres ciutats que figuren entre les més poblades del país, com València, Saragossa, Sevilla i Bilbao.

De la mateixa manera, algunes de les capitals més xiquetes del país per nombre d'habitants figuren entre les més econòmiques, com Àvila, Zamora, Ciudad Real, Palència i Pontevedra.