Valencia Notícies

La primera 'falla immaterial' amb intel·ligència artificial arranca  el dilluns que ve en La Nau

La falla immaterial.
La falla immaterial.

L'Escola Tècnica Superior d'Enginyeria de la Universitat de València (UV) presentarà el pròxim dilluns 6 de febrer "la primera 'falla immaterial' de la història" en el Centre Cultural La Nau de València, amb motiu de la declaració de les Falles com a Patrimoni Immaterial de la Humanitat per la Unesco.

La 'falla immaterial' és un projecte d'intel·ligència artificial que proposa la participació del públic per a construir-la dia a dia fins al 19 de març, dia de la Cremà dels monuments. La iniciativa es materialitzarà en diversos monuments i accions que s'explicaran durant l'acte de presentació pública del pròxim dilluns, segons ha informat la institució universitària en un comunicat.

El tret d'eixida del projecte està obert a tota la ciutadania el 6 de febrer a les 11.30 hores en l'Aula Magna de la Nau, en un acte amb les intervencions del vicerector de Cultura i Igualtat, Antonio Ariño; el regidor de Cultura Festiva i president de la Junta Central Fallera (JCF), Pere Fuset; l'edil d'Acció Cultural i Patrimoni, Maria Oliver; la Fallera Major de València 2017, Raquel Alario, i el subdirector de l'Escola Tècnica Superior d'Enginyeria de la UV, Francisco Grimaldo.

La 'falla immaterial' serà "la més matinera" de les comissions a descobrir els tradicionals 'ninots', perquè la seua 'plantà' començarà el mateix dilluns durant la presentació pública.

Aquest projecte compta amb el suport institucional de la Universitat de València a través del Centre Cultural La Nau, el Servei de Política Lingüística i la Càtedra de Divulgació de la Ciència; la Junta Central Fallera i l'Ajuntament de València en les regidories de Joventut i Cultura Festiva.

També col·laboren l'Institut Valencià de Tecnologies Turístiques, l'Empresa Municipal de Transports (EMT) de València i el Gremi Artesà d'Artistes Fallers de València; amb el patrocini de les marques Arròs Dacsa, Destil·leries Tennis, Clínica IVI, Datomedia, NEV Coaching, Grup CAPS, Toprun.es i Taverna Alkázar.

loading...