Valencia Notícies

Amplien les visites de la presa d'ETA Majarenas a la seua filla en La Fe, apunyalada pel pare a Benifaió (València)

En la interlocutòria dictada pel magistrat, a la qual ha tingut accés Europa Press, s'assenyala que les visites han de realitzar-se amb ple respecte a les normes de règim interior sobre visites i custòdia policial en el seu moment acordades i que resulten necessàries. També ordena el jutge que se li ha de comunicar qualsevol canvi en la situació hospitalària de la menor.

La mare havia demanat un permís extraordinari per a visitar la seua filla mentre romanguera greu en la UCI del centre penitenciari i este permís es va concedir en el sentit que anaren ampliades la seua eixides de la presó de Picassent on complix condemna després d'haver sigut detinguda en 2005 per formar part d'un comando operatiu d'ETA. Estes eixides havien de realitzar-se "amb les mesures de seguretat necessàries sense necessitat de recaptar prèvia autorització judicial".

A més d'este permís extraordinari, Majarenas va sol·licitar a la Secció Tercera Penal de l'Audiència Nacional que deixara en suspens el compliment de la seua condemna mentre es resolia la situació de la xiqueta, extrem que ha rebutjat la Sala en entendre que l'assumpte queda solucionat per la decisió adoptada este dijous pel jutge Central de Vigilància.

EVITAR VICTIMITZACIÓ DE LA MARE

El jutge detalla en la seua resolució que ha de vetlar pels drets tant de Majarenas com de la seua filla, que ha estat convivint amb ella a la presó. Afig que el més adequat "en interés de la menor i per a evitar una major victimització de la mare que s'ha vist colpejada per l'agressió a la seua filla" és ampliar l'horari perquè la presa d'ETA puga romandre en l'hospital mentre la xiqueta seguisca allí ingressada.

Diu també que és "obvi" que han de tindre's en compte els horaris i normes de règim interior de l'Hospital la Fe de València, així com en les normes de seguretat i trasllat de la presa, "però es deu, en tot cas, respectar el dret al fet que la mare puga visitar i estar amb la menor el major temps possible i quantes vegades es consideren necessàries en interés de la menor".

Majarenas va ser condemnada a 13 anys i deu mesos de presó per ser membre del 'comando Levante' d'ETA. El pare de la xiqueta, nacionalitat d'etíop es va personar en la reguarda de la Policia Local de Benifaió, on va confessar que havia matat la seua filla si bé després es va comprovar que patia ferides greus.

En l'habitatge van trobar la xiqueta, de tres anys, amb ferides d'arma blanca en el tòrax, que li havia produït una perforació de pulmó; en l'esquena i en la mà esquerra. La menor va ser traslladada en primer lloc a l'Hospital de la Ribera, des d'on li la va remetre a la UCI Pediàtrica de la Fe.

La xiqueta estava en la presó Picassent amb la mare de dilluns a divendres, en un règim especial que permet que les preses tinguen els seus fills amb elles fins que complisquen determinada edat, i "alguns caps de setmana" se n'anava amb el pare al domicili d'este.

loading...