Valencia Notícies

Educació amplia el permís de paternitat de 4 a 6 setmanes als seus més de 50.000 empleats

Reunión de la mesa sectorial de Educación en la que se ha aprobado la ampliación del permiso de paternidad.
20MINUTOS.ES

La Conselleria d'Educació ha signat aquest dijous amb els sindicats un acord per a ampliar el permís de paternitat des de les quatre setmanes actuals fins a les sis setmanes. El pacte, que s'ha segellat amb les organitzacions sindicals STEPV-IV, FE-CCOO-PV i FESP-UGT, en la Mesa Sectorial d'Educació, afecta al personal funcionarial, estatutari i laboral de la Generalitat, siga docent o no, dependent d'Educació.

Fonts de la Conselleria han precisat a 20minutos que queda fora de l'acord el professorat de l'escola concertada, ja que no té relació contractual ni laboral amb l'Administració educativa, encara que siga aquesta última la que abona les seues nòmines en virtut dels concerts. Solament el professorat de l'escola pública ho conformen en l'actualitat més de 50.000 persones. Aquestes mateixes fonts expliquen que cada any es tramiten en la Conselleria unes 800 baixes per paternitat.

Aquesta modificació estableix que el permís de paternitat serà de sis setmanes per naixement, acolliment o adopció d'un fill o filla. Podrà ser gaudit pel pare a partir de la data del naixement, de la decisió administrativa de guarda amb finalitats d'adopció o acolliment, o de la resolució judicial per la qual es constituïsca l'adopció.

L'ampliació a sis setmanes del permís per paternitat implicarà, per a garantir el bon funcionament dels centres docents, que el personal que s'aculla puga ser substituït, ja que es tracta de llocs d'atenció directa.

Aquesta mesura ja compta amb l'informe favorable de la Direcció general de Pressupostos, i la Direcció General de Centres i Personal Docent emetrà una circular perquè les direccions territorials la posen en marxa.