Valencia Notícies

Puig sobre Sánchez: "Cadascú ha de prendre les decisions que honrada i honestament pense que ha de prendre"

Puig atiende a los medios de comunicación
PSPV

Així ho ha indicat Puig als mitjans de comunicació, abans d'assistir a una jornada interparlamentària PSPV-PSOE, en ser preguntat per al decisió de Sánchez de presentar-se a les primàries per a liderar el partit amb una candidatura "de la militància".

Sobre esta qüestió, Puig ha manifestat que ell està "preocupat i ocupat" per com es pot "resituar la socialdemocràcia no sol a Espanya, sinó en el conjunt d'Europa" i no en "un nominalisme" perquè considera que després de 20 anys els socialistes i el conjunt de forces progressistes tenen "una enorme responsabilitat" i "devem veure-ho tot en funció d'esta responsabilitat", ha assegurat.

En qualsevol cas, ha postil·lat que encara no s'ha convocat el Congrés Federal del PSOE i les persones que ja s'estan postulant a liderar el partit "cadascun té a veure què pot fer pel seu país i partit i prendre les decisions que honrada i honestament pense que ha de prendre".

Qüestionat pel candidat que li "agrada més", el també president de la Generalitat Valenciana ha assenyalat que quan es presenten totes les candidatures "les estudiarem". "No sol les persones, sinó els projectes", ha dit per a reiterar que ara mateix està "més preocupat" en "com resituar la socialdemocràcia que per un nominalisme que tampoc serà una solució en si mateix".

"Crec que este és el camí: forjar un contingut que ens resitue als socialdemòcrates en el que és la urgència d'Europa de revitalitzar-se i de plantar de cara a Donald Trump que significa la xenofòbia, el racisme i la pèrdua dels valors de la il·lustració", ha subratllat Puig, per a qui Europa i tots els progressistes han de "donar hui més que mai un missatge contrari a la barbàrie". "Per a mi això és el fonamental", ha remarcat.

CONVENCIÓ D'IDEES

Respecte a la possibilitat que es presenten més candidats a les primàries del PSOE, Puig ha ironitzat: "Si encara no s'ha presentat el Congrés i ja s'han presentat dues candidatures, imagine's d'ací al Congrés".

Tot i això, el secretari general dels socialistes valencians ha subratllat que no es pot estar durant quatre mesos "en esta història" de candidats. "Nosaltres anem ara a plantejar al Congrés Nacional una convecció d'idees, una espècie de pluja d'idees general per a intentar participar en un debat que és més interessant per a la societat que tota esta història nominalista", ha indicat Puig.

LA PROPOSTA SOCIALISTA, "UNA ALTERNATIVA"

D'altra banda i preguntat per la victòria del candidat Benoit Hamon a la segona volta de les primàries de l'esquerra francesa, sobre l'exprimer ministre Manuel Valls, Puig ha insistit que el que a ell li importa és que la proposta socialista "puga de veritat ser l'alternativa".

"Ací no es tracta de fer focs artificials, sinó de com podem més útils perquè hi haja canvi a la societat", ha advocat Puig, per a qui si es fan discursos "mirant-se al melic o irrealitzables" no se'n va a "aconseguir res". "Podem estar cada vegada però autosatisfets i erigir-nos com més esquerrans, però no anem a solucionar els problemes. Menys etiquetes i més acció", ha remarcat.

Segons la seua opinió, el Govern de la Generalitat Valenciana "està demostrant amb fets que és un govern progressista" perquè "no es tracta tant de fer discursos efervescents, sinó d'actuar, canviar i transformar que és el que està fent el Consell", ha tancat Puig.