Valencia Notícies

PP acusa la CVMC de traure el barem per a elegir director després de conèixer candidats i diu que "no es pot fer pitjor"

Imagen de uno de los estudios de Canal 9 vacío tras el cierre de RTVV
EUROPA PRESS

El grup popular en les Corts Valencianes ha acusat el Consell Rector de la Corporació Valenciana de Mitjans de Comunicació (CVMC) de redactar i publicar les bases per a l'elecció del futur director general de l'ens "una vegada es coneixen els candidats i els noms". A més, han indicat que creuen que "no s'ha fet per a beneficiar un candidat", però "pot ser que sí". "No es poden fer les coses pitjor", ha reprotxat.

Així ho ha manifestat el diputat del PP en les Corts Jorge Bellver este divendres en una roda de premsa convocada per a fer una valoració sobre l'ordre del Tribunal Superior de Justícia de Madrid (TSJM) al Consell de les Llengües Oficials de l'Estat sobre el valencià i el català.

Bellver també ha anunciat en este acte que el seu grup ha demanat la compareixença urgent al parlament autonòmic del president de la nova corporació valenciana, Enrique Soriano, perquè explique este assumpte, després que este dijous el Consell Rector de la CVMC aprovara el barem per a l'elecció de la persona que va a proposar com a titular de la Direcció General de la societat.

El diputat ha argumentat que esta situació pot provocar que "qualsevol candidat que no siga elegit" per a la direcció general del nou ens puga "recórrer el procés". "És una sospita després d'una altra", ha criticat Bellver, que ha apuntat que el seu grup no apunta a "cap altre nom" d'entre els quals opten al lloc, però "no es poden fer les coses pitjor".

A més, ha destacat que el Govern valencià "ha sigut l'adalil de la transparència i diuen una cosa i fan una altra", tenint en compte que "el normal és aprovar primer les bases" i no parlen "d'una sospita", sinó que és "una realitat".

Preguntat per si de cas el seu partit creu que la publicació del barem que seguirà el procés de selecció del nou director general s'ha postergat per a beneficiar algun candidat, Bellver ha manifestat: "Vull pensar que no s'ha fet per això, però pot ser que sí".

D'altra banda, també ha criticat que "ja s'estan prenent decisions, quan encara no està aprovat el mandat marc" i que la CVMC és "l'únic organisme de la Generalitat que no té el pressupost aprovat, tenint en compte que el Consell Rector no ho ha fet". "És una darrere d'una altra", ha conclòs.