Valencia Notícies

Puig diu que la situació "estén a normalitzar-se" en l'Horta Baixa, tot i que seguix "tensa" en la Ribera i Marine

Així ho ha indicat Puig als mitjans de comunicació als passadissos de les Corts, on ha destacat l'"enorme coordinació" i el "magnífic" treball portat a terme per les diferents institucions i cossos de seguretat.

"Fa molt temps que no teníem constància d'unes pluges amb tanta contundència i tants dies seguits però, en principi, estan eixint les coses raonablement bé", ha valorat el 'president', qui ha lamentat la mort de dues persones a Finestrat i a Castelló pel temporal.

Davant d'esta situació, Puig ha avançat que divendres que ve el Consell aprovarà la sol·licitud d'ajuda al Govern d'Espanya, a través de la declaració de zona afectada greument per una actuació de caràcter meteorològic.

Alhora, aprovarà un decret d'ajudes per a tots els municipis afectats per les pluges que s'han produït tant durant el temporal que assota la Comunitat Valenciana des del cap de setmana passat com en els anteriors.

Dins d'este paquet de mesures, també es preveu avaluar els efectes que han deixat les precipitacions en les collites i en tot el sector agrari, tal com ha afirmat després de la firma d'un conveni a la Diputació de Castelló. Segons ha manifestat Puig, encara no es coneix exactament a quant ascendiran estes subvencions perquè encara no s'ha realitzat l'"avaluació corresponent".

loading...