Valencia Notícies

València acollirà en 2017 un congrés mundial de museus de la Ruta de la Seda i una trobada d'universitats

Colegio Mayor de la Seda de Valencia
EUROPA PRESS

Chiquillo s'ha pronunciat en estos termes en un esmorzar informatiu per a fer balanç de 'València, capital mundial de la Ruta de la Seda'-'València, ciutat de Patrimonis UNESCO'. A l'acte ha estat acompanyat pel president del Col·legi de l'Art Major de la Seda, Vicente Genovés.

Chiquillo ha indicat que el balanç de 2016 de València com a capital de la Ruta de la Seda és "magnífic" i d'"èxit" i ha indicat que a partir del pròxim exercici "continuaran els esdeveniments" dins d'aquest projecte.

Ha posat com a exemple que el Col·legi de la Seda acollirà un congrés mundial de museus de la Ruta de la Seda: "Hi ha nou museus a tot el món, des de Corea fins a Espanya", ha apuntat Chiquillo. Alhora, la ciutat albergarà una trobada d'universitats.

També està previst que visite la ciutat Federico Mayor Zaragoza, director general de la Unesco entre 1987 i 1999. Chiquillo ha explicat que València "està en deute amb ell". "Ell va crear el programa de la Ruta de la Seda estant en la Unesco. Mantenia una relació personal i humana amb l'exalcaldessa de València Rita Barberá i va fer un lobby per València i els valencians s'ho hem de reconèixer", ha advocat.

"Fins a 2020 cal seguir treballant", ha afirmat Chiquillo, qui ha apostat per "preservar el que s'haja de preservar i estar al màxim nivell". Estar en la Ruta de la Seda "significarà turísticament més visites". Segons la seua opinió, caldrà ordenar "algunes coses" de turisme, com ara hotels o altres infraestructures, "però hi ha temps i capacitat".

"Estic convençut -ha afegit- que això serà un reconeixement, la fita més important dels últims anys per a la ciutat de València", ha postil·lat. Així, ha insistit que en 2017, a través del Col·legi de la Seda, l'Agència Valenciana de Turisme (AVT) i la Unesco "se seguiran fent esdeveniments".