Valencia Notícies

El PP critica que Educació dóna "només 7 dies" per a al·legar al decret de plurilingüisme i de manera "semiclandestina"

El Diari Oficial de la Generalitat Valenciana (DOGV) publicava este dilluns la resolució del conseller Vicent Marzà per la qual s'obri el tràmit d'audiència pública per a presentar les al·legacions que es consideren oportunes al projecte del decret de plurilingüisme.

Per a la responsable popular, Marzà "no té cap interès a escoltar la veu de les famílies" perquè "té molt clar quin és el seu model de plurilingüisme, un model en el qual el xantatge és la principal senya d'identitat".

Ha explicat les dificultats que es presenten per a les famílies per presentar aportacions i al·legacions al decret perquè "en el lloc web de la Conselleria està amagat, no hi ha un cap correu electrònic al qual poder dirigir-se ni web on poder al·legar, només es permet mitjançant escrit en paper per registre d'entrada".

"Per a poder al·legar, a més de l'escàs temps, cal fer una cursa d'obstacles. Ens hagués agradat que a un tema de tanta importància per al futur de l'educació valenciana, li haguera donat com a mínim la mateixa difusió i destinés quantitats econòmiques similars a la Primavera Educativa, per exemple, o a la promoció de mitjans informatius catalans", ha afegit la diputada.

AL·LEGACIONS PER A "CONTRARESTAR EL GREUGE"

Per esta raó, ha anunciat la presentació d'al·legacions al decret-xantatge per part del grup popular "per a intentar contrarestar el greuge, xantatge i sectarisme del senyor Marzà".

Gascó ha denunciat que "la llibertat dels pares per a elegir és una llibertat condicionada, sotmesa a una forma de xantatge o peatge, ja que si elegixen per als seus fills allò que desitja l'administració, és a dir valencià total, tindran màximes oportunitats" però "del contrari deuran buscar-se la vida perquè els seus fills puguen acreditar un correcte nivell de llengües estrangeres", una forma "de vorejar el compliment de la llei i les reiterades sentències del Tribunal Constitucional sobre esta matèria".

"QUEDARÀ DESTERRAT EL CASTELLÀ"

La portaveu popular ha advertit que "a partir d'ara quedarà desterrat el castellà, doncs tota l'administració educativa es regirà exclusivament en valencià (comunicacions professors amb xiquets, cartes als pares, amb altres administracions, escoles de pares, formació al professorat) i ha criticat "l'absència de consens d'un text que té una clara voluntat de segmentar, jerarquitzar i etiquetar els centres educatius, fragmentant el sistema en funció d'una elecció lingüística més o menys pròxima al criteri del Govern del Botànic".

"Este sistema suposa discriminar uns centres en funció de l'opció per una o una altra llengua i decidiran en quina categoria volen estar. Els que estudien valencià seran avançats i els de castellà, bàsics. La pròpia semàntica traïx al conseller", ha subratllat.

"Este decret va a provocar desigualtat en el repartiment de recursos", ha prosseguit. "El creixement de l'anglès és pobre, curt i diferent, doncs queda vetat en l'opció de castellà i molt limitat en la de valencià. El document no reforça l'aprenentatge de la llengua estrangera, al contrari. A més, la possibilitat de certificar el coneixement de llengües de manera automàtica es convertix en un avantatge exclusiu per als centres que elegisquen un major pes de l'ensenyament en valencià", ha conclòs.

loading...