Valencia Notícies

Desallotjat el col·legi 103 de València en afectar la pluja a les instal·lacions i el quadre elèctric

Imagen de agua filtrándose en el Colegio 103 de Valencia el pasado 22 de noviembre.
AMPA

El col·legi d'educació infantil i primària (CEIP) 103 de València ha sigut desallotjat després que la pluja que cau este dimarts a la ciutat haja afectat les instal·lacions del centre i mullat el quadre elèctric, han informat a Europa Press fonts de la Conselleria d'Educació, que han apuntat que els tècnics d'este departament i el responsable de Ciegsa s'han desplaçat fins al lloc per a revisar l'estat de les instal·lacions.

Així, este matí quan els menors han arribat a classe s'ha constatat que el quadre elèctric estava mullat a causa de la pluja caiguda pel que s'ha pres la decisió d'evacuar el centre.

Reunió "d'urgència"

A més, ara la Conselleria d'Educació va a convocar una reunió "d'urgència" amb l'empresa responsable de la gestió dels barracons d'este col·legi per a "revisar tots els protocols i pautes" que s'estan aplicant. En este sentit, des de l'administració educativa han explicat a Europa Press que l'empresa ha de revisar cada tres mesos l'estat de les aules prefabricades i la direcció firmar que  s'ha realitzat esta tasca.

D'altra banda, des del departament que dirigeix Vicent Marzà han recordat que en Nadal s'instal·larà una coberta en tot el centre i que s'ha elegit este període de vacances perquè l'actuació requereix dues setmanes i no s'ha volgut interrompre les classes. Alhora, preveuen que les obres de construcció del nou centre comencen en 2017.

Protesta de pares

Precisament, el mes d'octubre passat pares i alumnes del CEIP 103 de València van portar a terme una concentració, baix el lema 'Educant baix la pluja', a les portes del col·legi per a protestar pels desperfectes que pateix el centre cada vegada que plou i reclamar mesures que solucionen este problema, com impermeabilitzar la coberta.

Els progenitors denunciaven que, a causa de les pluges, es van espatllar diversos ordinadors, aires condicionats i els llibres de 5è de primària. Per esta raó, reclamaven que les administracions "treballen conjuntament i traguen endavant el projecte de construcció del nou col·legi".

D'altra banda, la Conselleria d'Educació ha assenyalat que durant el matí no s'ha registrat cap altra incidència en instal·lacions escolars a la Comunitat Valenciana provocada per les pluges.

loading...