Valencia Notícies

Uns 200 immigrants accedixen Ceuta i deu són hospitalitzats amb ferides de diversa consideració

Inmigrantes acceden a Ceuta tras saltar la valla fronteriza.
EUROPA PRESS/G.T./CEDIDA

Ni la Delegació del Govern ni la Guàrdia Civil han pogut facilitar dades concretes encara sobre el número que ha participat en el salt, que inicialment es va estimar en uns 200 i que testimonis presencials i fonts policials han elevat sobre el terreny a gairebé el doble en declaracions a Europa Press. El nombre d'entrades constatat també s'ha multiplicat conforme ha anat avançat el matí, passant de menys de mig centenar a quatre vegades més.

Les Forces de Seguretat han tingut coneixement del succés al voltant de les 7.00 hores i estan revisant les càmeres de seguretat del perímetre fronterer per a precisar el mètode utilitzat per a superar el doble tancat fronterer de sis metres d'altura.

Unitats de la Guàrdia Civil i de la Policia Nacional han embutxacat al voltant d'un centenar d'immigrants a les 9.30 hores prop de la barriada del Príncipe Alfonso, la més pròxima al perímetre fronterer en la seua zona intermèdia. Els immigrants, tot i això, han eludit el control dels agents davant de la presència de veïns i periodistes amb cambres i s'han dispersat pels carrers pròximes, on es calcula que a les 11.00 hores continuen unes seixanta persones.

Cap de les fonts consultades ha confirmat tampoc si en el perímetre fronterer s'han efectuat el 'rebuig' cap al Marroc d'algun dels forans d'origen subsaharià que han participat en el salt.