Valencia Notícies

La inversió de la Generalitat Valenciana en serveis socials es duplicarà l'any pròxim

Pleno de las corts Valencianes
CORTS/FLICKR/INMA CABALLER

La inversió en serveis socials, amb la municipalització dels mateixos, suposarà un augment del 101% en aquesta partida en els pressupostos de la Generalitat per a 2017. Aquesta és una de les principals novetats dels comptes per al pròxim exercici, el projecte de llei del qual serà presentat hui en Les Corts per al seu debat i aprovació abans de final d'any.

En la seua intervenció ahir en Els Corts amb motiu de la sessió de control, el cap del Consell, Ximo Puig, va donar algunes pinzellades per àrees dels comptes autonòmics en els quals han treballat els diferents departaments del Govern valencià. En total, el pressupost autonòmic per a l'exercici 2017 s'incrementarà en un 2,8%. “Açò ens permetrà recuperar part del terreny perdut, ja que en 2016 i 2017 l'economia valenciana sumarà un creixement al voltant del 5,9%”, va dir Puig.

El primer eix dels comptes del Consell, que té com a màxim objectiu “la consolidació del sistema de benestar de la Comunitat Valenciana”, contempla diferents línies pressupostàries en matèria de polítiques inclusives, la partida de les quals supera, per primera vegada, la xifra dels 1.000 milions d'euros. La citada “municipalització dels serveis socials” implicarà un increment del 100% d'aquest pressupost. Les partides d'igualtat en la diversitat i igualtat de gènere augmentaran en un 32% i un 17%, respectivament.

D'altra banda, en matèria educativa, la Generalitat preveu augmentar en un 80% la inversió en infraestructures i “apostar per la igualtat d'oportunitats” incrementant les beques universitàries un 6%. En l'àmbit sanitari, Puig va avançar que els pressupostos del pròxim exercici “s'acostaran a la quantitat real que la sanitat pública valenciana necessita, superant els 6.000 milions d'euros”. En aqueix sentit, les ajudes relacionades amb el repagament creixeran en un 15% i el Pla de Dignificació d'infraestructures ho faran en un 43%.

El màxim dirigent autonòmic també va destacar que els comptes de la Conselleria d'Habitatge contemplaran, per primera vegada, “els fons necessaris per a aplicar la llei de la Funció Social de l'Habitatge”, amb la quantitat que superarà els 6 milions d'euros. Respecte a les polítiques de cooperació, la partida pressupostària s'incrementarà en un 38%.

En el que respecta a l'eix econòmic, s'incrementarà la partida del Servef en un 6,5% i els programes d'inserció laboral en un 158%.

Negociació a tres a València

En l'Ajuntament, Compromís, PSPV i València en Comú segueixen negociant per a llimar les últimes asprors en la configuració dels comptes. El deute del Consistori baixarà enguany fins als 659 euros i es preveu que es quede en 600 milions a la fi de 2017.

loading...